Un medic român critică alocarea de paturi Covid în toate spitalele din România: „Vor deveni o bombă pentru restul pacienților. Despre personal ce să mai spunem…”

Un medic român critică alocarea de paturi Covid în toate spitalele din România: „Vor deveni o bombă pentru restul pacienților. Despre personal ce să mai spunem...”
Foto: Pixabay.com - caracter ilustrativ
Publicat: 30/01/2022, 21:26
Actualizat: 30/01/2022, 21:28

Paul Ichim, medic chirurg la Spitalul Județean de Urgenţă Galaţi, avertizează – printr-un mesaj postat pe Facebook – că prin alocarea unui număr de paturi bolnavilor de COVID în toate spitalele din România, unele unități vor deveni adevărate „bombe” pentru ceilalți pacienți.

De asemenea, medicul critică lipsa de reacție a autorităților și acuză implicații politice.

„După ce s-au codit că să nu deranjeze electoral, să dea acel certificat verde, acum o dau pe direct că nimeni nu scapă de infectare. În concluzie, după capul…..unora ajunși în funcție, o punem de o imunizare de tip spartan, cine crapă nu și-a știut interesul, a fost slab, asta e”, a scris Paul Ichim, pe Facebook.

De asemenea, acesta condiseră că, din cauza deciziei de a aloca un număr de paturi pacienților COVID în toate spitalele din țară, numeroase unități medicale se vor transforma în bombe pentru ceilalți pacienți.

„Unde mai pui că a apărut duma că în spitalele fără profil de infecțioase sau pneumologie, să se aloce celor cu COVID, 20 % din paturi. Pe la noi aia de la infecțioase solicită Judeteanului să acopere restul patologiei cu profil de boli infecto-contagioase, probabil hepatite acute, meningite, boli diareice acute etc… În stilul asta, un spital tip lama/monobloc ce nu poate asigura circuite funcționale epidemiologice, va deveni o bombă pentru restul pacienților. Despre personal ce să mai spunem, deja pică pe capete”, a precizat Ichim.

Conform bilanțului anunțat de Grupul de Comunicare Strategică, duminică, aproape 20.000 de noi cazuri de COVID au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase