Un medic din Brazilia a SMULS capul unui bebeluș, în timpul nașterii. Tatăl copilului a fost martor la scena macabră

Un medic din Brazilia a SMULS capul unui bebeluș, în timpul nașterii. Tatăl copilului a fost martor la scena macabră
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 08/05/2023, 21:50
Actualizat: 09/05/2023, 19:28

Un medic din Brazilia este cercetat de polițiști, fiind acuzat că ar fi smuls capul unui bebeluș în timpul nașterii. Tatăl copilului a fost martor la scena macabră.

Familia bebelușului spune că micuța era în viață când a început să iasă, dar – din cauza nepăsării, potrivit acestora – medicul care trebuia să o aducă pe lume în siguranță, a ucis-o.

Mai mult, acuză părinții, după tragedie, spitalul a încercat să facă presiuni asupra lor pentru a semna niște documente prin care să mușamalizeze întreg evenimentul, potrivit DailyMail.

Incidentul a avut loc Hospital das Clinicas da UFMG, în cartierul Santa Efigenia din Belo Horizonte din Brazilia, în data de 2 mai.

Mama bebelușului a depus o plângere la poliție, la două zile după traficul eveniment, iar acum polițiștii investighează moartea șocantă a fetiței.

Femeia, în vârstă de 34 de ani, care are deja o fiică de 9 ani, a fost dusă la spital pe 24 aprilie, la 28 de săptămâni de sarcină, și a intrat în travaliu șapte zile mai târziu.

În timpul nașterii, medicul obstetrician, a cărui identitate nu a fost făcută publică, l-a sunat pe tatăl fetei pentru a participa la nașterea fiicei sale.

Bărbatul, care urmărea nașterea copilului său alături de mama soției sale, spune că și-a văzut chiar fiica clipind și mișcându-și gura, ceea ce a spus că era dovada clară că fata era în viață și sănătoasă.

Cu toate acestea, însă, ziua care avea să fie cea mai frumoasă din viața lor, s-a transformat într-un adevărat coșmar.

Tatăl fetiței susține că medicul s-a urcat pe burta mamei în timp ce aceasta încerca să nască fetița, și a tras de copil cu brutalitate, „smulgând capul copilului”.

Conform raportului poliției, familia ar fi primit scuze de la medic pentru ceea ce s-a întâmplat în timpul nașterii copilului.

Apoi, părinții au declarat că au fost abordați ulterior de un angajat al spitalului, care a spus că unitatea va suporta toate costurile pentru înmormântarea bebelușului, dar cu condiția să semneze documente care să precizeze că „autopsia a fost deja efectuată la spital”, că „trupul copilului a fost deja examinat” și „cadavrul nu va fi înaintat către Institutul Medical Legal (IML)” pentru analize suplimentare.

Părinții au refuzat să semneze actele și apoi au depus plângere la poliție, autopsia fiind efectuată la Institutul de Medicină Legală fiind apoi examinate la IML, potrivit avocatului familiei.

De partea cealaltă, conducerea spitalului a declarat pentru presa locală ca „regretă profund” cazul și a spus că „va depune toate eforturile pentru a investiga faptele”, în asteptarea raportului autopsiei.

Îndurerată, mămica bebelușului a povestit cum a aflat că medicul îi smulsese capul, dar apoi l-a cusut la loc, pentru a încerca să mușamalizeze cazul: „Mama mea a văzut întreaga procedură. Ea i-a desfăcut hainele copilului, dar au încercat să o întrerupă. Atunci am văzut că gâtul ei era cusut, plin de semne”. Tânăra a rememorat ce s-a întâmplat după ce s-a trezit din leșin și anestezie: „M-am trezit. Mi-au spus: ‘Ești trează, mămico? Hai să ne luăm rămas bun de la fiica ta’. Apoi mi-au adus-o îmbrăcată și împachetată”.

Și tatăl copilului a făcut declarații despre trauma suferită de soția lui: „Nu am avut timp să vorbim despre asta. Au început să tragă capul copilului cu mâinile, spunându-i soției mele să împingă, dar ea nu mai avea putere. În ultimul moment în care au făcut asta, au venit mai mulți oameni și au ținut-o. M-au ținut și pe mine. I-au făcut anestezie generală, a leșinat, copilul abia a ieșit, dar ea era deja fără viață”. 

Conducerea spitalului le-ar fi propus părinților să acopere costurile înmormântării, în încercarea de a ascunde ce s-a întâmplat cu adevărat în sala de nașteri. „Chiar dacă nu o va aduce înapoi, sper ca ceea ce mi s-a întâmplat mie să nu i se întâmple altei mame. Am fost tratată ca un animal, nimeni nu m-a respectat. Este foarte trist”, a precizat mama.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Halep a aflat acum verdictul REAL. E o diferență de la cer la pământ
Vestea zilei despre Digi/RCS-RDS. Mai multe televiziuni, scoase din Grila de programe
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern