Un membru al echipei de securitate a lui Joe Biden a fost arestat în Coreea de Sud după ce a agresat un cetățean asiatic. Agentul de pază se afla în stare de ebrietate

Un membru al echipei de securitate a lui Joe Biden a fost arestat în Coreea de Sud după ce a agresat un cetățean asiatic. Agentul de pază se afla în stare de ebrietate
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20/05/2022, 20:26
Actualizat: 20/05/2022, 20:29

Un agent de pază al echipei de securitate a președintelui Joe Biden a fost arestat în capitala Coreei de Sud, Seul. Bărbatul, aflat în stare de ebrietate, a agresat un cetățean al acestei țări. Incidentul a avut loc cu doar o zi înainte de venirea președintelui Statelor Unite în Coreea, în cadrul turneului său asiatic.

Potrivit autorităților, angajatul Departamentului pentru Securitate Internă din Statele Unite a fost reținut în primele ore ale zilei de joi. Incidentul s-a produs după ce agentul de pază și cetățeanul sud-coreean ar fi oprit același taxi.

Potrivit unui oficial oficial din cadrul departamentului de poliție local, între cei doi ar fi avut loc o dispută, iar agentul ar fi început să aibă un comportament agresiv. Disputa a avut loc în fața hotelului Grand Hyatt, unde Joe Biden este cazat pe parcursul vizitei sale în Coreea de Sud.

O televiziune sud-coreeană a precizat că suspectul este un bărbat în jurul vârstei de 30 de ani și a fost arestat de polițiști după ce un alt oaspete al hotelului a chemat poliția. Agentul de pază era însoțit de încă un coleg în momentul în care a avut loc incidentul. Acesta nu este, însă, cercetat pentru fapte penale.

Până la acest moment, Departamentul pentru Securitate Internă din Statele Unite nu au oferit niciun detaliu cu privire la incident. Departamentul include și Secret Service, agenția care se ocupă de paza președintelui Statelor Unite, iar membrii acesteia au fost implicați în numeroase incidente de acest tip în străinătate, în trecut.

Președintele american Joe Biden a ajuns vineri seară în capitala Seul. Coreea de Sud este prima sa destinație din cadrul turenului asiatic, primul în calitate de președinte SUA, precizează Digi24.