Un pacient al Spitalului de Urgență Sibiu a căzut de la etaj și nimeni nu știe cum s-a întâmplat tragedia. Nici poliția nu a fost anunțată

Un pacient al Spitalului de Urgență Sibiu a căzut de la etaj și nimeni nu știe cum s-a întâmplat tragedia. Nici poliția nu a fost anunțată
Publicat: 03/06/2023, 13:27

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a anunţat, sâmbătă, că urmează să facă o anchetă administrativă, după ce un pacient a căzut pe 1 iunie de la etajul trei al secţiei de Neurochirurgie.

Potrivit reprezentanților spitalului, pacientul a căzut  „în circumstanţe necunoscute”. Acesta a fost operat și se află intubat în secția ATI.

„În cursul serii de 1 iunie, pacientul a căzut de la etajul 3 al secţiei Neurochirurgie, în circumstanţe necunoscute. S-a intervenit de urgenţă conform protocoalelor şi procedurilor şi pacientului i s-a acordat primul ajutor, atât de personalul secţiei şi din Unitatea de Primiri Urgenţe. Medicul şef al secţiei a informat conducerea spitalului precum şi familia pacientului, cu care a discutat personal. De asemenea, s-a intervenit chirurgical de urgenţă, pacientul fiind operat de o echipă mixtă (chirurgie – ortopedie). Ulterior bărbatul a fost internat în cadrul secţiei ATI, intubat. Spitalul urmează să declanşeze o anchetă administrativă pentru a identifica exact toate circumstanţele acestui caz regretabil”, au anunțat reprezentanții spitalului printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, înainte de incident, pacientul era cooperant.

„Pacientul a fost adus la spital în cursul zilei de marţi 30 mai, cu o plagă fronto-parietală dreapta, care a fost suturată în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe. Examenul tomografic a evidenţiat şi fisurarea cutiei craniene, motiv pentru care pacientul a fost preluat pentru supraveghere şi tratament în cadrul Secţiei Clinice Neurochirurgie. Subliniem că la momentul prezentării in UPU şi în momentul internării pacientul a fost perfect conştient, cooperant, nu a fost agitat psihomotor şi nu a prezentat halenă etanolică. Prin urmare nu a fost necesară nicio măsură specifică suplimentară. Pacientul a comunicat permanent cu personalul pe toată perioada internării şi nu a existat suspiciunea unui posibil sevraj. În ziua de joi, 1 iunie, în urma reexaminării la Computerul Tomograf s-a evidenţiat o evoluţie favorabilă. De asemenea, în cadrul vizitelor medicale de la orele 11.00 şi 14.00 pacientul a continuat să fie cooperant, comunicativ şi fără semne de agitaţie psihomotorie care se determine măsuri speciale, situaţie consemnată. de altfel, aşa cum am menţionat, pe tot parcursul internării”, se mai arată în comunicatul spitalului.

Poliția nu a fost sesizată

Poliţia Municipiului Sibiu transmite că nu a fost sesizată cu privire la acest eveniment.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public privind un bărbat care ar fi căzut de la etajul 3 al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu s-a dispus verificarea aspectelor sesizate în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs accidentul, iar în funcţie de rezultatul acestora, dispunerea unor măsuri în consecinţă. Precizăm faptul că Poliţia Municipiului Sibiu nu a fost sesizată cu privire la acest eveniment”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Sibiu.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine deţine, de fapt, farmaciile Dona din România? Puţini ştiau asta, deşi le 'calcă' aproape...
FOTO. Imagini interzise cardiacilor cu cea mai frumoasă fotbalistă din lume! Și-a făcut propriul calendar
Fosta soție a lui Dumitru Buzatu: Averea e legală, nu am argument să spun că...
Cum fac amor indiencele: fetele își pierd virginitatea la...
Codul Rutier, pe cale de a suferi o modificare majoră. Şoferii care pot rămâne 10...
Câte triunghiuri reflectorizante trebuie să ai în mașină? Cine nu le are pe toate e...
VIDEO-EXCLUSIV - Ploaie de bani la concertul lui Bogdan de la Ploiești: "M-am gândit ca...
Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor. Anunțul a luat prin surprindere milioane de părinți
Mihai Cazacu, milionarul de la Loto, a murit. Afaceristul avea 51 de ani
Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA / Ciolacu a reacţionat imediat
Înainte de a fi prezicătoare, Maria Ghiorghiu a fost casieriță la Loteria Română. Ce s-a...
Iată ce le-a OUAT mintea cercetătorilor JAPONEZI! Ce vor să facă cu GĂINI și AI?
AUSTRIA BLOCATĂ TOTALĂ de către România! Este panică uriașă la Viena
Anamaria Prodan a șters totul. Lecția dată lui Reghe
Cuplul celebru care a oferit un spectacol „interzis” pe plajă. Și-au dat frâu liber imaginației...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Bărbate, ia îmbracă-te tu în pirat! Bulă: Păi de ce?
„Mi-am lăsat familia și nu regret”. Florin Busuioc surprinde pe toată lumea cu o mărturisire...