Un pacient internat la Spitalul Fundeni din Capitală s-a aruncat de la etajul 5 al spitalului. O altă pacientă a sărit de la etajul 7 al Spitalului Floreasca

Un pacient internat la Spitalul Fundeni din Capitală s-a aruncat de la etajul 5 al spitalului. O altă pacientă a sărit de la etajul 7 al Spitalului Floreasca
Institutul Clinic Fundeni
Publicat: 05/11/2021, 15:45
Actualizat: 05/11/2021, 16:24

Un pacient de la Institutul Clinic Fundeni, în vârstă de 70 de ani, bolnav în stadiu terminal de cancer la stomac, a decis să își pună capăt zilelor și s-a aruncat vineri de la etajul 5 al unității medicale.

Medicii au intervenit imediat, au reușit să-l stabilizeze, însă acesta a decedat la scurt timp în ambulanta SMURD.

Caz similar și la Floreasca

Un alt pacient, o femeie în vârstă de 61 de ani, s-a aruncat de la etajul 7 al spitalului Floreasca din București. Aceasta era suspectă de COVID, întrucât prezenta simptome și era în așteptarea rezultatului.

Nu se știe, însă, ce a determinat-o ca, înainte de sosirea rezultatului, să se sinucidă la numai 10 minute după ce medicul care o avea în supraveghere o vizitase pentru a vedea cum se simte.

Și în acest caz au intervenit medicii, au reușit să o stabilizeze, însă femeia a decedat la o oră după ce se aruncase pe fereastră.

În cele două cazuri s-au deschis două anchete penale pentru moarte suspectă care, mai mult ca sigur, vor fi clasate după sosirea raportului medico-legal.

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase