Un parașutist militar a murit în timpul unui exercițiu la Aerodromul din Boboc

Un parașutist militar a murit în timpul unui exercițiu la Aerodromul din Boboc
FOTO - Caracter ilustrativ / MApN - Petrică Mihalache
Publicat: 25/05/2022, 16:11
Actualizat: 25/05/2022, 16:12

Un parașutist militar – în vârstă de 38 de ani – a murit miercuri, în jurul orei 14.00, în timpul unui exercițiu desfășurat în județul Buzău, pe Aerodromul Boboc, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN), care precizează că accidentul a aut loc pe timpul executării manevrelor de aterizare.

Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului. Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar.

De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Este vorba de căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, care avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil.

Joi, 26 mai, la ora 08.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului.

MApN a transmis un mesaj de condoleanțe familiei îndoliate, prin intermediul paginii de Facebook a instituției, alături de fotografia militarului.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult