Un polițist din Baia Mare, transportat de urgență la spital, după ce a fost lovit cu pietre în cap, în timpul unei intervenții / Agresorii sunt căutați de jandarmi / Au fost trase focuri de armă

Un polițist din Baia Mare, transportat de urgență la spital, după ce a fost lovit cu pietre în cap, în timpul unei intervenții / Agresorii sunt căutați de jandarmi / Au fost trase focuri de armă
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 08/08/2022, 11:30
Actualizat: 08/08/2022, 11:45

Un polițist din Baia Mare a fost lovit cu pietre, în cap, în timp ce intervenea la in conflict izbucnit între două familii de romi. Agresorii au fugit, dar, după mai multe razii, trei persoane au fost duse la audieri.

UPDATE: Trei persoane, duse la audieri

„Aseară, 07 august, la ora 21.18, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că, pe strada Iazului din municipiu a izbucnit un scandal între mai multe persoane.

Deplasați la fața locului împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Maramureș, polițiștii au observat aproximativ 15 persoane care aveau un conflict, iar la vederea forțelor de ordine, persoanele implicate în scandal s-au coalizat împotriva acestora și au început sa arunce cu pietre înspre forțele de ordine, moment în care, un polițist de 26 de ani a fost lovit în frunte cu o piatră.

În acest context, s-au solicitat forțe suplimentare în sprijin.

Pe parcursul intervenției, pentru aplanarea conflictului și luarea măsurilor legale, au fost trase 2 focuri de avertisment în plan vertical de către un polițist din cadrul Biroului de Ordine Publică Baia Mare.

În urma intervenției, scandalul a fost aplanat, iar la sediul Poliției Municipiului Baia Mare au fost conduse pentru cercetări trei persoane implicate în scandal.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj”, a transmis Poliția Maramureș.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Polițistul se afla în misiune, după ce un apel la 112 a anunțat că două familii de romi au început să se bată, în zona Pirită, din Baia Mare.

Ajuns la fața locului, agentul a fost lovit de scandalagii. Membrii ambelor familii au renunțat să se mai bată între ei și i-au atacat cu pietre pe polițiștii veniți să aplaneze conflictul.

Unul dintre polițiști a fost lovit în cap cu bolovani. El a fost preluat de un echipaj medical și a fost transportat la UPU SMURD a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare pentru acordarea de îngrijiri medicale.

AGRESIUNE. Ordin de restricție pentru bărbatul care și-a bătut cu biciul, până la sânge, soția gravidă sub ochii copiilor / Sursă Foto: Pixabay
Sursă Foto: Pixabay

Agresorii au reușit să fugă

„Conform informațiilor noastre polițistul în vârstă de 26 ani a venit la Poliția Municipiului Baia Mare în urmă cu aproximativ un an de zile prin transfer de la București. Acesta a suferit o leziune destul de gravă la nivelul capului: plagă deschisă. Medicii au cusut-o la Unitatea Primiri Urgențe.

Polițiștii au tras și două focuri de armă în plan vertical în momentul în care erau atacați cu răngi. În acel moment atacatorii au fugit pe câmpul din zona Pirită, dispărând în noapte. Trei persoane au fost duse la audieri”, notează jurnalistul Vasile Dale, pe blogul său.

Pe de altă parte, echipajele speciale ale mascaților din cadrul IPJ Maramureș și Jandarmeriei Maramureș au fost trimise în zonă. La fel, sunt mai multe echipaje de la Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare, conform Antena 3.

Aceștia caută persoanele implicate în scandal, deoarece toate au fugit și s-au ascuns. Agresorii vor fi cercetați pentru comiterea infracțiunii de ultraj.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”