VIDEO | Un preot din Vrancea, implicat în campania de vaccinare Covid-19, renunță la sutană după aproape 20 de ani în slujba credincioșilor: „Rămân același om, blând, povățuitor și calm”

Publicat: 30/08/2022, 21:31
Actualizat: 30/08/2022, 23:06

Preotul Valeriu Iulian Roșcan, paroh la biserica din satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni, în județul Vrancea, renunță la preoție după 18 ani în slujba credincioșilor. El s-a remarcat, printre altele, prin susținerea campanie de vaccinare anti-Covid.

El a făcut anunțul marți, 30 august, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, la doar o zi după ce a slujit în fața credincioșilor, la Sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

„Dragii mei, a venit ziua la care nu m-am gândit vreodată, ziua la care vreau să-mi iau rămas bun de la dumneavoastră, ziua în care trebuie să vă spun că plec. După o frumoasă perioadă petrecută în mijlocul dumneavoastră am ales azi să-mi dau demisia din funcția de preot paroh. Am simțit că trebuie să fac o schimbare în viața mea, voi vedea dacă bună sau rea. Confruntări dificile mă fac să mă orientez către alt drum. Am simțit cu drag biserica lui Hristos, am încercat și cred că am reușit să fac cinste parohiei, am clădit, am trudit și am construit împreună lucruri ce vor dăinui și vor vorbi peste ani despre osteneala noastră. Au fost aproape 18 ani în care am cunoscut oameni frumoși la suflet și trup, oameni vrednici, credincioși, devotați, Îmi doresc să păstrați în inimă sfaturile din predicile mele, să vă iubiți unii pe alții. Am plâns, am râs împreună, nu am cum să uit. Rămân același om, blând, povățuitor și calm”, se arată în mesajul preotului.

Valeriu Roșcan este unul dintre preoții care a făcut o campanie pro vaccinare Covid-19 în timpul pandemiei, după ce întreaga sa familie, soţie, copii, părinţi, a fost infectată cu COVID 19. Mai mult, unul din finii preotului a murit din cauza coronavirusului la vârsta de doar 42 de ani.

Potrivit Adevărul, tocmai acțiunea sa i-ar fi atras antipatia mai marilor bisericii, care l-au izolat și i-au reproșat implicarea în campania de vaccinare, fapt care a dus la demisie.

Gestul făcut de Paște, în 2020, în plină pandemie

Valeriu Roșcan se remarcase și la sărbătorile pascale din anul 2020, în plină pandemie, atunci când împreună cu dascălul a aprins lumânări la toate mormintele din cimitirul parohiei pe care o păstoreşte, în contextul în care era interzisă participarea la slujba de Înviere.

„Ştiu că este greu şi vă scriu cu lacrimi în ochi, căci mi-e dor de fiecare dintre voi, dar bine este să ne protejăm, să nu îngreunăm munca autorităţilor, a medicilor, a poliţiştilor, jandarmilor, a celor din armată şi a tuturor celor ce acum sunt în spitale, luptând cu boala ori în stradă pentru binele nostru! Vă iubesc. Şi vă rog să-mi respectaţi cuvântul! Rămâneţi acasă…”, spunea – atunci – preotul.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini cutremurătoare cu Elena Cârstea, la 8 luni după ce a suferit un AVC. Ce...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu cea mai bogată fată din ring! A pozat în trecut...
VIDEO Momentul în care autocarul cu zeci de oameni cade de pe podul din Veneția...
Femeia care a crezut că e gravidă! Medicii, șocați de ce au descoperit la ecografie
Plăţile cash vor fi plafonate la 2.500 de lei. 80% dintre tranzacţiile din România sunt...
Tabelul prețurilor RCA în 2023. Care e cea mai ieftină asigurare pentru mașină
Mesajul emoționant al fiicei lui Valentin Illes, după moartea fulgerătoare a tatălui ei: ”O să...
O nouă materie în școlile din România? Anunț important pentru elevi
Trecătorii au scos telefonul și au început să filmeze! Trei tinere din Iași nu au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Această pensionară de 71 de ani s-a măritat cu un puști de doar 17 ani....
Cum nășteau femeile din Germania anilor 1900! Metoda FĂRĂ DURERE și fără...
Gabriela Firea l-a părăsit: Bea foarte mult și mă bătea
DJ Lalla, jefuită după ce a murit. Ce spune acum hoțul
Care e secretul genelor impresionante ale Corneliei Dansatoarea. Cum reușește să le facă atât de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mami, în patul meu doarme un BAU-BAU! Mama: Fiule, ai 40 de...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...