VIDEO | Un pui de urs brun din Turcia s-a intoxicat cu „miere halucinogenă”. Albinele care au produs-o consumaseră nectar dintr-o anumită plantă

Publicat: 11/08/2022, 22:29

Un pui de urs brun, despre care se crede că s-ar fi intoxicat după ce a mâncat multă „miere halucinogenă”, a fost salvat – joi – în provincia Duzce din nord-vestul Turciei.

Oamenii l-au salvat pe animalul slăbit, din pădure, iar totul a fost filmat. Imaginile îl arată pe ursuleţ clătinându-se şi gemând, în timp ce stă cu burta în sus în spatele unei camionete pick-up.

„Mierea nebună” („mad honey” sau „deli bal”, în limba turcă” este un tip de miere produsă de albinele care consumă nectar de la florile de rhododendron (azalee), ce poate avea efecte halucinogene, relatează Reuters.

Ursul a fost adus într-un la un cabinet veterinar, unde a primit îngrijiri medicale și tratament.

Autoritățile au precizat că acum puiul de urs, o femelă, este în stare bună și probabil va fi eliberată în sălbăticie în zilele următoare.

Mai mult, ministerul turc al Agriculturii le cere acum internauţilor de pe Twitter să propună un nume pentru puiul de urs.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase