Un pușcăriaș aflat în permisie a blocat traficul pe o stradă aglomerată din Craiova. Totul s-a petrecut în fața blocului P5, „pe o scară deosebită”

Publicat: 26/07/2023, 17:42
Actualizat: 27/07/2023, 02:23

Un sinucigaș închipuit a blocat traficul pe o stradă din Craiova timp de câteva ore. Făptașul era un deținuț beat, al Penitenciarului Craiova-Pelendava, aflat în permisie de 24 de ore. „Pe fondul nemulțumirii cauzate de amânarea termenului în vederea liberării condiționate”, conform ministrului Justiției, bărbatul, de 51 ani, a încălecat un pervaz de la etajul șapte „al blocului P5, pe o scară deosebită din Craiova”, potrivit unui vecin, și a amenințat că se va arunca.

Un trecător, în ciuda traficului zgomotos, l-a auzit de la parter și a sunat la 112. Atât de hotărât a fost “sinucigașul“ încât pompierii, însoțiți de Poliție si SMURD, au avut timp să ajungă la fața locului, să degajeze și carosabilul și trotuarul și să amenajeze o saltea gonflabilă roșie, de toată frumusețea, pe jumătate de stradă.

După toată această punere în scenă, bărbatul a fost convins de polițiști să se lase păgubaș și a acceptat să fie încătușat.

Vecinii „nu auziră nimic suspect înainte de eveniment”, dar au ținut să sublinieze că apartamentul de la care ținea sinucigașul să se arunce le face numai probleme. Aceiași vecini afirmă că apartamentul buclucaș este închiriat în regim hotelier și „că cine știe cine vine-pleacă de acolo”.

„Eu nu știu nimic, întrebați administratora, aici, în P5, pe o scară deosebită din Craiova, avem numai probleme cu apartamentul ăla”, și-a vărsat năduful un proprietar cu vechime.

Pompierii au împachetat salteaua roșie și au degajat strada înainte ca administratorul din blocul cu o scară deosebită să ajungă în timp util la locul faptei.

Când e bine, e bine

„E bine când se termină cu bine. Incidente sunt mereu, finalul e important!”, comentează incidentul ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Ministrul adaugă că  Penitenciarul Craiova-Pelendava a fost informat de către organele de poliție aleIPJ Dolj, despre faptul că o persoană, aflată în stare de ebrietate, de aproximativ 50 de ani, aflată la etajul 7 al unui imobil pe raza Municipiului Craiova, amenință cu acte suicidale, pe fondul nemulțumirii cauzate de amânarea termenului în vederea liberării condiționate.

Deținutul fusese recompensat cu permisiunea ieșirii din penitenciar pentru durata a 24 de ore, clasificat în regimul deschis de executare a pedepsei privative de libertate.

„Mulțumesc M.A.I. și personalului Penitenciarului Craiova Pelendava: deținutul a fost convins să renunțe la intențiile sale, fiindu-i acordate îngrijirile medicale la fața locului”, încheie postarea  de pe Facebook Alina Gorghiu.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Fosta directoare a unui penitenciar important din România s-a apucat de filme pentru adulți. Ar fi avut o aventură și cu un deținut celebru

EXCLUSIV | Deținutul Cristian Rizea, păzit și când merge la duș: ”Este amenințat în continuare și înjurat, toți sunt scoși afară, face baie singur”

Elena Ailuţoaei
Jurnalist de eveniment și investigatii, generatia presei anilor 2000. Licențiată în Comunicare Socială și Relații Publice la SNSPA, a devenit cunoscută mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...