Un român a blocat circulația trenurilor de mare viteză din Spania. Tânărul furase 600 m de cablu electric de pe traseu

Un român a blocat circulația trenurilor de mare viteză din Spania. Tânărul furase 600 m de cablu electric de pe traseu
Tren Renfe din Spania / FOTO - caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 09/08/2022, 23:13
Actualizat: 10/08/2022, 19:31

Un tânăr român, în vârstă  de 19 ani, a fost arestat în Spania, după ce a furat 600 de metri de cablu electric de pe calea ferată. Astfel, a fost întreruptă circulația trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona.

Tânărul a fost reținut, după ce inițial s-a opus arestării, iar acum este acuzat de tâlhărie, distrugere și nesupunere față de oamenii legii.

Polițiștii, care au recuperat o parte din materialul furat, nu exclud ca bărbatul să facă parte dintr-un grup organizat specializat în furturi de cupru din cabluri electrice, pe care îl vând apoi pe piața neagră, și spun că sunt posibile noi arestări în acest caz, relatează Digi 24.

De altfel, săptămâna trecută, un alt bărbat de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani, a fost arestat pentru peste 20 de furturi de cablu electric în zona Valencia.

Din cauza furtului românului de 19 ani, circulația trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona ale Renfe, societatea națională de exploatare a căilor ferate spaniole, a fost suspendată luni, timp de câteva ore. Renfe operează rețeaua de trenuri de mare viteză AVE ( Alta Velocidad Espanola).

Compania a fost nevoită să introducă o rută alternativă de transport feroviar, care să ocolească reţeaua folosită de trenurile de mare viteză, pentru transportul călătorilor din capitală până în Barcelona.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult