Un român care urma să vândă în SUA 400 de kilograme de cocaină, puști de asalt și grenade, eliberat de judecătorii români. Bărbatul comandase și două crime

Un român care urma să vândă în SUA 400 de kilograme de cocaină, puști de asalt și grenade, eliberat de judecătorii români. Bărbatul comandase și două crime
Caracter ilustrativ/Sursa/Profimedia
Publicat: 08/07/2022, 19:35
Actualizat: 08/07/2022, 21:28

Un român care intenționa să vândă în SUA 400 de kilograme de cocaină, cu ajutorul a doi traficanți din Noua Zeelandă, a fost eliberat de judecătorii români înainte să fie predat autorităților americane. Pe lângă traficul internațional de droguri de mare risc, bărbatul se ocupa și cu traficul internațional de arme. Ca și cum aceste infracțiuni nu ar fi fost de ajuns, individul eliberat de judecătorii Curții de Apel București comandase și două crime.

În seara zilei de 18 noiembrie 2020, polițiștii români, împreună cu o echipă numeroasă venită din Statele Unite, au descins la trei adrese din București și Ilfov pentru destructurarea unei grupări care plănuia să vândă 400 de kilograme de cocaină pe teritoriul SUA.

Gruparea era formată din românul Marius Lazăr și doi neozeelandezi, Michael Matthews Murray și Patrick Marc Johnson, urmăriți prin Interpol după ce ofițerii FBI au stabilit că negociaseră cu traficanții mexicani prețul pentru o cantitate de peste 400 de kilograme de cocaină, care urma să fie vândută în America.

Lazăr, care era șeful filialei Hells Angels România, un club moto originar din SUA, organizat după principiile mafiei, intenționa, spun procurorii DIICOT, să cumpere, separat, de la aceiași mexicani, 10 kilograme de cocaină pe care să le aducă în România.

În același timp, Marius Lazăr ar fi vrut să intre și pe piața traficului de arme. Acesta ar fi urmat să facă rost, pe filieră sârbă, de mașini blindate, arme de asalt – de tip AK 47, grenade M26, pistoale, puști și veste antiglonț produse la fabrica Zastava Arms, din Serbia.

O parte dintre arme ar fi urmat să fie achiziționate chiar de către prietenii lui din Noua Zeelandă, care aveau mare nevoie, în special de pistoale, în timp ce grenadele și restul armelor erau destinate pieței negre din SUA.

Salvați de o decizie CEDO

În același timp, vestele antiglonț ar fi urmat să fie împărțite oamenilor pe care îi avea în subordine în cadrul clubului de motocicliști, mai ales că Marius Lazăr avea dușmani periculoși.

În acest sens, liderul Hells Angels ar fi comandat asasinarea a doi bărbați. Unul dintre aceștia ar fi fost Laurențiu Cazan, preşedintele Clubului de Motociclişti Gremium Nomads România. Cunoscut ca membru al lumii interlope bucureștene, Cazan declara, pentru ziare.com, că aflase și el despre faptul că Lazăr îi pregătește ceva de la „niște băieți” care participaseră la înmormântarea lui Daniel Chiraș (n.r. unul dintre foștii bodyguarzi ai lui Nuțu Cămătaru). Totuși, Cazan a mărturisit că nu se aștepta ca Lazăr să meargă, totuși, până la crimă.

Săltați în urma unei acțiuni ca în filme, toți trei au fost arestați preventiv în vederea extrădării în SUA. Totuși, patru luni mai târziu, în 11 mai 2021, magistrații Curții de Apel București au decis eliberarea lui Marius Lazăr și plasarea acestuia sub control judiciar.

Mai mult, vineri 8 iulie 2022, judecătorii Curții de Apel București au decis să revoce și măsura controlului judiciar în cazul lui Lazăr. Decizia nu este definitivă, contestația urmând să se judece la instanța supremă.

Nu numai Lazăr a fost eliberat din arest, ci și neozeelandezul Michael Matthews Murray, care, alături de conaționalul său, intenționa să comercializeze cele 400 de kilograme de cocaină pe piața din SUA, iar acasă, în Noua Zeelandă, plănuia să vândă pistoalele Zastava cumpărate de la român.

Eliberarea traficanților s-a făcut după ce aceștia au contestat decizia de extrădare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Curtea de la Strasbourg a stabilit „că persoana extrădată să nu fie îndepărtată de pe teritoriul României pe întreaga durată a procedurilor desfăşurate în faţa acesteia”, astfel că cei trei vor pleca abia după ce autoritățile americane vor finaliza ancheta.

În acest sens, judecătorii români au informat autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii prin intermediul Ministerului Justiţiei, a Centrului de Cooperare Poliţienească din cadrul IGPR și Biroului Naţional Interpol cu privire la soluţia pronunțată.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”