Un ROMÂN din Marea Britanie riscă închisoarea pe viață după o faptă care i-a oripilat și pe anchetatori. Totul dintr-un motiv ireal

Un ROMÂN din Marea Britanie riscă închisoarea pe viață după o faptă care i-a oripilat și pe anchetatori. Totul dintr-un motiv ireal
Sursa foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ
Publicat: 27/07/2023, 08:42

Un român în vârstă de 29 de ani stabilit în Marea Britanie riscă să-și petreacă restul zilelor în închisoare după ce a comis cea mai gravă faptă din codul penal. 

Tragicul incident s-a petrecut când românul Mihai și-a ucis soția, Katie, în vârstă de 40 de ani, la doar câteva zile după ce se întorseseră dintr-o vacanță în care sărbătoriseră cei 5 ani de căsătorie.

Un document audio tulburător a fost făcut public, surprinzând momentul în care bărbatul a mărturisit că a comis crima chiar în locuința lor.

Românul a înjunghiat-o pe soția sa de 171 de ori, provocându-i răni grave pe tot corpul. Ieri, un juriu de la Oxford Crown Court l-a găsit vinovat în doar trei ore și jumătate de deliberări, iar acum el riscă o condamnare la închisoare pe viață.

Motivul crimei

În timpul procesului care a durat o săptămână, s-a aflat că motivul crimei a fost o ceartă izbucnită între cei doi, în urma căreia Katie îl acuzase pe soțul ei că-și distruge vacanța cu obiceiul său de a bea. Ea amenințase că relația lor se va încheia.

În data de 30 august 2022, imediat după comiterea crimei, bărbatul a sunat la numărul de urgență 999 și a mărturisit îngrozitorul act:

„Bună, cred că mi-am ucis soția”

Documentul audio conținând acest apel a fost făcut public de Poliția din Thames Valley și prezentat juriului. Bărbatul se poate auzi spunând: „Am înjunghiat-o peste tot.” Ulterior, a continuat: „Trebuie să fiu închis. Capul mi-a spus să fac asta. Am făcut-o. Ți-am spus că e greșit creierul meu. E mult sânge pe hol. Nici nu mă pot uita la el… Nu sunt un pericol pentru nimeni… Ei bine, sunt evident pentru soția mea, dar…”

Potrivit profilului de Facebook al victimei, cuplul tocmai se întorsese din vacanța petrecută în Bournemouth, Dorset, unde sărbătoriseră aniversarea căsătoriei lor. Katie îl acuzase pe soțul ei că și-a distrus vacanța cu comportamentul său alcoolic și îl amenințase că relația lor va lua sfârșit când vor ajunge acasă.

În momentul în care juriul a citit verdictul, bărbatul nu și-a arătat nicio emoție. El susține că suferea de o tulburare de personalitate. Fotografiile prezentate în instanță din apartamentul lor au dezvăluit scene extrem de tragice. Corpul victimei era ascuns în imagini, dar bălți mari de sânge puteau fi observate pe podea în jurul ei. Pete de sânge au fost găsite și în dormitor și pe hol, acolo unde trupul ei a fost descoperit cu fața în jos.

Procurorul de caz a susținut că românul a comis fapta cu deplină responsabilitate. Inculpatul a încercat inițial să ascundă adevărul prin minciuni sau refuzând să coopereze cu anchetatorii.

Deși cuplul părea să fie în relații bune, chiar și după întoarcerea din vacanță, participând la un grătar organizat acasă la mama lui Katie, totul s-a schimbat în acea noapte fatală. Se pare că românul a cumpărat cocaină și a consumat-o în acea noapte înainte de a comite oribila faptă.

Potrivit informațiilor furnizate de thamesvalleypolice, după ce și-a ucis soția, acesta a făcut un duș și a apoi s-a uitat la TV înainte de a suna calm la poliție pentru a raporta ce a făcut, potrivit ziarulromanesc.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto