Un rugbist din echipa repatriată recent din Africa de Sud a fost confirmat cu COVID-19. Alte două persoane din același avion sunt infectate cu SARS-CoV-2

Un rugbist din echipa repatriată recent din Africa de Sud a fost confirmat cu COVID-19. Alte două persoane din același avion sunt infectate cu SARS-CoV-2
Sursa foto: TAROM
Publicat: 01/12/2021, 20:55
Actualizat: 01/12/2021, 21:30

Un jucător de la echipa de rugby Știința Baia Mare, repatriat marți din Africa de Sud, a fost confirmat cu noul coronavirus. Sportivul se află în izolare și este internat sub observație medicală, fiind asimptomatic. Alte două persoane care au fost repatriate cu avionul Tarom din Africa de Sud sunt infectate cu COVID-19.

Ministerul Sănătății (MS) informează că cei 29 de sportivi repatriați din Africa de Sud, care au ajuns deja la Baia Mare, au fost testați RT-PCR chiar pe Aeroportul Internațional Maramureș și li s-au asigurat condițiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Rugbistului depistat pozitiv i s-a recoltat o nouă probă, care va fi trimisă, joi, pentru secvențiere, la Institutul Național de Cercetare Medico- Militară „Cantacuzino” București.

La bordul aeronavei Tarom, trimisă special pentru a-i repatria pe sportivii blocați în Africa de Sud, s-au mai aflat 18 cetățeni europeni.

Încă două cazuri de COVID-19 în avionul care a venit din Africa de Sud

Alte două persoane care au fost repatriate cu avionul Tarom din Africa de Sud sunt infectate cu COVID-19. Și în cazul lor, probele au fost trimise la Institutul „Cantacuzino” pentru a se stabili dacă este vorba despre varianta Omicron.

Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre două persoane care au fost testate pe Aeroportul Otopeni, iar acestea se află în carantină la domiciliu, în județele de proveniență, Vaslui si Brașov, potrivit Ministerului Sănătății.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat că rezultatele pentru cei testați la sosirea în țară din Africa de Sud au venit miercuri și au arătat că sunt infectați cu SARS-CoV-2.

De asemenea, pentru cele trei infectați cu COVID-19 au fost efectuate anchetele epidemiologice, în vederea stabilirii persoanelor cu care au intrat în contact.


Recomandări:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult