În plin război, un senator PNL îi îndeamnă pe români să nu cadă pradă propagandei de la Kremlin: „Filtrați informațiile și verificați pe cât posibil sursele!”

În plin război, un senator PNL îi îndeamnă pe români să nu cadă pradă propagandei de la Kremlin: „Filtrați informațiile și verificați pe cât posibil sursele!”
Președintele Rusiei, Vladimir Putin / Sursa foto - CARACTER ILUSTRATIV: Shutterstock
Publicat: 09/03/2022, 20:09
Actualizat: 09/03/2022, 20:46

Senatorul PNL Septimiu Bourceanu îi îndeamnă pe români, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, să nu cadă pradă dezinformării feroce practicate fără scrupule de propaganda Kremlinului! „Filtrați informațiile și verificați pe cât posibil sursele!”, spune politicianul, care este și membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

„Războiul din Ucraina distruge vieți, familii, case și mutilează o națiune. Dar acest război încearcă să distrugă idei și valori umane. Este ceea ce numim război hibrid. Se întâmplă acum în Ucraina în spatele tirurilor de rachetă și a bombardamentelor aeriene. Asistăm la un veritabil bombardament informațional otrăvit. Se folosesc la maxim tehnologiile digitale și rețelele sociale pentru subminarea adversarului. Și vorbim aici despre atacuri cibernetice, cultivarea ambiguității și nesiguranței, a incertitudinii și a haosului informațional. Specialiștii spun că Kremlinul a alimentat constant, înainte de debutul acestui conflict, o stare de nesiguranță și tensiune în legătură cu Ucraina”, a scris el, pe rețeaua de socializare.

Bourceanu precizează că miza este evidentă și anume de a distorsiona interpretarea faptelor. Mai exact, „rușii au arătat lumii în mod agresiv ceea ce au vrut ei și nu ceea ce se întâmplă în mod real”.

„Este, poate, cea mai perfidă formă de dezinformare. Cu toate acestea, aliații și partenerii din NATO reușesc în orice moment să anihileze în mare parte această dezinformare prin prezentarea în timp real a faptelor și informațiilor colectate de serviciile de intelligence. Așadar, nu cădeți pradă unei dezinformări feroce practicate fără scrupule de propaganda Kremlinului! Filtrați informațiile și verificați pe cât posibil sursele!”, îndeamnă Septimiu Bourceanu, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat.

Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase