Un singur caz suspect de COVID a dat peste cap un mare oraș din China. Milioane de oameni au fost testați de urgență și sute de zboruri sunt anulate

Un singur caz suspect de COVID a dat peste cap un mare oraș din China. Milioane de oameni au fost testați de urgență și sute de zboruri sunt anulate
Sursa foto - caracter ilustrativ: Profimedia
Publicat: 29/04/2022, 01:00
Actualizat: 29/04/2022, 01:00

Autoritățile din orașul chinez Guangzhou (numit înainte Canton) au anulat – joi – sute de zboruri şi au lansat un program de testare în masă a aproximativ şase milioane de locuitori, după un rezultat „suspect” al unui test COVID-19 efectuat pe aeroport.

Situată în sudul Chinei, metropola Guangzhou este un important centru comercial şi de producţie, care are 19 milioane de locuitori, fiind al treilea oraș din China ca putere economică (fără Hong Kong).

În prezent, cel mai afectat oraş este Shanghai, aflat deja în lockdown, după ce s-au înregistrat zilnic zeci de noi cazuri de deces din cauza noului coronavirus, scrie Agerpres.

Un alt mare oraș, Hangzhou (situat în apropiere de Shanghai) a solicitat – miercuri – ca 9 milioane din cei 12 milioane de locuitori să fie testaţi la fiecare 48 de ore, o condiție pentru a mai putea avea acces la spaţiile publice şi la transportul public. În acest oraș au fost depistate câteva zeci de cazuri pozitive cu Sars-Cov-2.

În capitala Beijing au fost carantinate aproximativ 150 de clădiri, după identificarea a o sută de cazuri pozitive, într-o singură săptămână.

Aproape fără niciun caz de coronavirus în ultimii doi ani, China se confruntă – începând din luna martie a acestui an – cu o creştere a numărului de cazuri, o situaţie fără precedent după 2020, care afectează mai multe provincii.

Ministerul chinez al Sănătăţii a raportat, joi, peste 11.000 de noi cazuri pozitive la nivel naţional, în contextul în care varianta Omicron, deosebit de contagioasă, zădărnicește strategia zero-COVID-19 a Chinei.

Astfel, statul asiatic răspunde la acest focar prin lockdown, restricţii de călătorie şi izolarea în centre de carantină a persoanelor care sunt testate pozitiv.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult