Șofer român de camion prins cu aproape o tonă de canabis în Franța, condamnat la 5 ani de închisoare şi o amendă de 1,7 milioane de euro

Șofer român de camion prins cu aproape o tonă de canabis în Franța, condamnat la 5 ani de închisoare şi o amendă de 1,7 milioane de euro
Vameșii din Perpignan au confiscat 900 de kilograme de canabis dintr-un camion din Perthus.. Foto: Departamentul vamal regional
Publicat: 23/05/2021, 16:53
Actualizat: 24/05/2021, 13:46

Un șofer român de camion, în vârstă de 50 de ani a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare  şi plata unei amenzi în valoare de 1,7 milioane de euro, împreună cu interdicția de zece ani de a intra pe teritoriul Franței. El a fost arestat de vamă, luni, lângă Perthus, cu 900 de kilograme de canabis ascunse într-un camion de lămâi.

Un șofer de naționalitate română a fost condamnat, vineri, 21 mai la cinci ani de închisoare, însoțit de o amendă de 1,7 milioane de euro, precum și o interdicție de intrare pe teritoriul Franței timp de zece ani. Bărbatul de 50 de ani a fost arestat de vamă luni la Perthus, la granița cu Spania, cu 900 de kilograme de canabis ascunse în camioneta sa. Șoferul încerca să ajungă în Germania.

Vineri, bărbatul de 50 de ani a fost condamnat în cadrul unui proces rapid la 5 ani de închisoare şi plata unei amenzi de 1,7 milioane de euro.

Pachetele de rășină de canabis erau ascunse printre lăzile de lămâi din Spania. De asemenea, 60 de kilograme de canabis pe bază de plante au fost confiscate de oficialii vamali. În 2020, vama Perpignan a confiscat un total de 9,4 tone de stupefiante.

Captură record de heroină în Portul Constanța. Anchetatorii DIICOT au descoperit un transport în valoare de peste 45 de milioane de euro

Aproape o tonă și jumătate de heroină provenită din Iran a fost descoperită de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, în portul Constanța, urma unei acțiuni coordonate de procurorii DIICOT – Structura Centrală și cu sprijinul reprezentanților DEA de la Ambasada SUA în România, Europol și Eurojust. Pentru destructurarea grupării infracționale care ar fi traficat drogurile, au fost efectuate percheziții în România și alte două țări din vestul Europei.

Potrivit Poliției Române, ancheta a fost inițiată de Serviciul Antidrog al DCCO, s-au derulat acțiuni operative în state membre UE (Ungaria, Germania, Franța etc.) și în România.

Drogurile erau destinate pieței din vestul Europei

În cadrul acestei operațiuni, la data de 10 mai 2021, s-a reușit efectuarea unei capturi istorice de heroină, în România, respectiv 1.452 de kilograme, în Portul Constanța, care ar fi fost transportate, pe ruta Iran-România, disimulate în 2 containere cu materiale de construcție, cu destinația finală vestul Europei. Valoarea drogurilor este de 45.000.000 de euro, fiind a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani.

Citește mai mult 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase