Un touroperator care vinde sejururi în Grecia și-a suspendat activitatea, iar turiștii români cu vacanțe plătite sunt afectați: ”A mai trecut cineva printr-o situație similară? Aveți vreo soluție?”

Un touroperator care vinde sejururi în Grecia și-a suspendat activitatea, iar turiștii români cu vacanțe plătite sunt afectați: ”A mai trecut cineva printr-o situație similară? Aveți vreo soluție?”
Publicat: 18/06/2021, 18:51
Actualizat: 18/06/2021, 19:02

Mouzenidis Travel Grecia a anunțat că suspendă prestarea serviciilor turistice contractate  în perioada 18-26 iunie, iar mulți turiști români sunt nemulțumiți în urma acestei decizii, după ce au rezervat vacanțe prin acest touroperator.

Anunțul a fost postat pe site-ul companiei, specificându-se că totul se datorează măsurilor restrictive de acordare a licențelor pe piețele est-europene, iar programul pentru vara 2021 va fi reorganizat.

Reprezentanții companiei din Grecia mai precizează că se oferă transferul rezervărilor existente, dar numai după data de 1 septembrie 2021 sau pentru sezonul de vară 2022.

”Dragi clienți și parteneri, datorită continuării măsurilor restrictive de acordare a licențelor în ceea ce privește piețele est-europene de peste un an, compania Mouzenidis Travel Grecia anunță prin prezenta că temporar, pentru perioada 18 iunie 2021 și până la 26 iunie 2021, nu își va furniza serviciile pentru pachetele și programele turistice rezervate destinației Grecia. Compania va reveni cu noi anunțuri în ceea ce privește performanța serviciilor sale și reorganizarea programului său operațional pentru sezonul de vară curent.

Întotdeauna în deplină loialitate față de clienții noștri și ghidați de cea mai bună providență posibilă a serviciilor sale, oferim transferul rezervărilor sale menționate în perioada de mai sus pentru perioada de după 1 septembrie sau pentru sezonul de vară următor 2022 cu același preț și servicii adiționale”, se precizează pe site-ul touroperatorului din Grecia.

Potrivit hotnews.ro, pagina de Facebook, în limba română, a Mouzenidis Travel Grecia nu mai este activă, iar un reprezentant al biroului din România al companiei a declarat că biroul nu face parte, de fapt, din grupul elen Mouzenidis, având doar contract de consultanță cu acesta.

Joi, la ora 11.40, reprezentanții biroului din România – aflat la Cluj – au fost anunțați de către partenerul elen că serviciile au fost suspendate și că vor reveni cu alte informații.

Turiștii români care contractaseră vacanțe caută soluții

Mai mulți turiști români se plâng, însă, că au vacanțe plătite prin acest touroperator, iar acum nu mai știu cum să procedeze și ce soluții vor fi găsite.

”Sunt extrem de dezamagită… aveam un sejur cumpărat în insula Creta de acum 2 ani, de la un mare touroperator, Mouzenidis Travel. Acum câteva ore ne-au anunțat de la agenție că au anulat serviciile turistice în perioada 18-26 iunie, după ce ne-au emis voucherele și biletele de avion. Avem asigurare storno, dar Agentia a spus ca nu ne poate oferi nimic în schimb până nu își recuperează banii de la touroperator. A mai trecut cineva printr-o situație similară? Aveți vreo soluție?”, a scris o turistă nemulțumită pe pagina de Facebook Forum Grecia, potrivit aceleiași surse.

Un reprezentant al unei agenții de turism a postat un mesaj pe Forum Grecia, recomandându-le turiștilor care au făcut rezervări prin Mouzenidis Travel Grecia să facă verificările necesare, pentru a afla dacă acestea sunt confirmate.

”Pentru toti cei care merg în Grecia în perioada următoare și au vouchere cu rezervări făcute de catre Mouzenidis, verificati-vă rezervarile cu hotelul, ca să fie confirmate și plătite. Mouzenidis Grecia are probleme financiare și mai toti cei care au rezervări făcute cu ei sunt afectați!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii