Grecia redeschide plajele private și muzeele

Grecia redeschide plajele private și muzeele
Grecia redeschide plajele private și muzeele / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 08/05/2021, 09:01

Vești bune pentru românii care călătoresc în Grecia. Autoritățile elene au decis să redeschidă plajele private și muzeele. Astfel, turiștii care se pregătesc să călătorească spre Atena și/ sau insulele grecești se vor putea bucura de oferta artistică și culturală pe care o propune această țară.

Începând de sâmbătă, 8 mai, în Grecia s-au redeschis plajele private, au anunțat oficiali din Ministerul Sănătății. De săptămâna viitoare, aceeași decizie va fi luată și pentru muzeele atât de căutate de turiști.

Autoritățile din Grecia depun eforturi pentru a pregăti în cel mai mic detaliu reluarea sezonului turistic, care se va întâmpla la 15 mai. În acest sens, muzeele se vor deschide pe 14 mai, cinematografele în aer liber, pe 21 mai (cu capacitate redusă), iar teatrele, pe 28 mai.

Relaxare încă din aprilie

Încă din luna aprilie guvernul de la Atena a început să relaxeze măsurile restrictive impuse în noiembrie. Astfel, s-au redeschis majoritatea magazinelor care fac comerţ cu amănuntul, cu excepţia marilor centre comerciale, care au rămas închise. De la 3 mai, s-au redeschis și terasele cafenelelor şi restaurantelor. În fine, de luna trecută, obligaţia carantinării a fost ridicată pentru călătorii vaccinaţi sau testaţi provenind din ţările Uniunii Europene şi din SUA și Marea Britanie.

Cu toate acestea, chiar dacă s-au luat măsuri de revenire la normalitate, marii operatori de hoteluri nu se aşteaptă la sosiri masive ale turiştilor străini până în luna iulie.

Grecia, puternic afectată de valul 3 de Covid

Grecia a fost puternic afectată de cel de-al treilea val al pandemiei Covid-19. Majoritatea celor peste 10.000 de decese s-a înregistrat în ultimele luni. În total, în Grecia, o ţară cu 10.8 milioane de locuitori, au fost înregistrate peste 350.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Până în prezent, au fost realizate peste 3.4 milioane de vaccinări şi peste un milion de persoane au primit a doua doză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase