Ungaria va începe să relaxeze măsurile de restricție odată ce va fi vaccinat încă un milion de persoane

Ungaria va începe să relaxeze măsurile de restricție odată ce va fi vaccinat încă un milion de persoane
Publicat: 19/03/2021, 12:10
Actualizat: 06/04/2021, 14:32

Ungaria nu este încă în măsură să înceapă reducerea măsurilor de blocare impuse pentru a reduce răspândirea coronavirusului, a declarat joi șeful de Cabinet al primului ministru, adăugând că vaccinarea continuă a fost singura modalitate de a proteja oamenii de virus.

Numărul cazurilor zilnice de coronavirus din Ungaria a trecut vineri de 10.000

Potrivit Reuters, Orban a spus că numărul zilnic al deceselor legate de coronavirus a fost de 213, cu peste 10.000 de persoane în spital.

Orban își propune să imunizeze cât mai mulți oameni cât mai repede posibil pentru a redeschide și a porni rapid economia, care a scăzut cu 5,1% anul trecut.

Orban și-a reiterat sprijinul pentru utilizarea de către Ungaria a vaccinurilor chinezești și rusești, pe care a fost prima țară a Uniunii Europene care a autorizat și a implementat.

Ungaria va începe să relaxeze măsurile de restricție odată ce va fi vaccinat încă un milion de persoane

Ungaria poate începe prima etapă de reducere a restricțiilor coronavirusului odată cu vaccinarea a încă un milion de cetățeni, a declarat vineri premierul Viktor Orban.

Citând proiecțiile experților, Gergely Gulyás a declarat săptămânal într-un briefing de presă online că Ungaria se apropie de vârful celui de-al treilea val al pandemiei. Deși rata zilnică a cazurilor și a mortalității este „extrem de” ridicată, sistemul de îngrijire a sănătății din Ungaria are o capacitate suficientă pentru a trata pacienții, a adăugat el.

Dacă se respectă aceste reglementări, „ridicarea restricțiilor poate fi la doar câteva săptămâni sau chiar zile distanță”, a spus el.

Orban a mai spus că partidul său naționalist Fidesz va face echipă cu partide care au aceleași idei în Italia și Polonia pentru a reorganiza politica europeană de dreapta. El se va întâlni în curând cu Matteo Salvini, care conduce partidul ligii de dreapta din Italia, și cu prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki și „vom planifica viitorul împreună”.

Fidesz și-a depus joi demisia din Partidul Popular European (PPE), gruparea conservatoare principală din parlamentul european.

Orban a spus că Fidesz s-a îndepărtat politic de PPE în ultimii ani pe probleme, inclusiv impozite și tratarea pandemiei coronavirusului.

Orban, care se confruntă cu alegerile din 2022, este în fața celei mai dure provocări a guvernării sale de zece ani, întrucât o opoziție unită este alături de el în urne.

Premierul a apelat la o retorică din ce în ce mai dură în ultimii ani, susținând „omogenitatea etnică”, mimând politica anti-LGBT a Poloniei cu modificări legale și folosind un limbaj dur împotriva minorității rome din Ungaria