AUDIO | Unii soldații ruși vor să fugă de pe frontul din Ucraina, cu orice preț. „Rănește-te, fă ceva și pleacă de acolo!”

AUDIO | Unii soldații ruși vor să fugă de pe frontul din Ucraina, cu orice preț. „Rănește-te, fă ceva și pleacă de acolo!”
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 02/05/2022, 21:31
Actualizat: 02/05/2022, 21:35

O înregistrare audio arată faptul că unii soldați ruși sunt disperați să plece de pe frontul din Ucraina, chiar cu prețul automutilării. Unul dintre aceștia a fost înregistrat în timp ce vorbește cu o femeie, care pare a fi iubita sa, ce-l sfătuiește să se împuște în gleznă.

Discuția dintre cei doi a fost interceptată și publicată de către Serviciul de Securitate Ucrainean, potrivit Realitatea.net.

Femeia: Fă ceva și pleacă din Ucraina.

Bărbatul: M-aș ascunde undeva, să-mi trag una în mână. Și să le spun că un fragment m-a atins. Sau să-mi tai piciorul? Să folosesc un ciob, un ciocan?

Femeia: Rănește-te, fă ceva și pleacă de acolo. Cea mai bună variantă să te întorci viu acasă… trage-ți un glonț în gleznă!

Bărbatul: Nu va funcționa.

La începutul invaziei din Ucraina, Rusia a angajat peste 120 de grupuri tactice de batalioane, adică aproximativ 65% din întreaga sa forță de luptă terestră, mai scrie sursa citată.

Ministerul britanic al Apărării a anunțat, luni, pe Twitter că forțele rusești aruncate în luptă în Ucraina au suferit cele mai mari pierderi în rândul forțelor de elită și va fi nevoie de ani de zile pentru a reconstitui aceste unități.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase