Unul dintre cei mai periculoși infractori români, trimis în judecată pentru omor calificat, instigare la tâlhărie şi şantaj. Cum l-a executat „Împăratul” pe șeful unei alte grupări de proxeneți români din Irlanda

Unul dintre cei mai periculoși infractori români, trimis în judecată pentru omor calificat, instigare la tâlhărie şi şantaj. Cum l-a executat Împăratul pe șeful unei alte grupări de proxeneți români din Irlanda
Publicat: 25/09/2022, 13:56
Actualizat: 25/09/2022, 14:00

Ioan Anton, supranumit „Împăratul” – unul dintre cei mai prericuloși interlopi români, aflat aflat pe lista Most Wanted a Europol – a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, omor calificat, instigare la tâlhărie calificată şi şantaj, săvârşite în Irlanda în perioada martie – aprilie 2014, potrivit informațiilor transmise de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Acesta primise mandat de arestare în lipsă încă din 2019, după ce a ordonat grupării pe care o conducea uciderea lui Virgil Bușă, șeful unei alte grupări de proxeneți români din Irlanda. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.

Ioan Anton, aflat pe lista Most Wanted a Europol

Ioan Anton a fost dat în urmărire în 2014, când ar fi comandat și pus la punct uciderea în Irlanda a lui Virgil Bușă, tatăl lui Franco, fostul iubit al lui Carmen Simionescu, fiica lui Adi Minune, a fost extrădat în august 2022 în România.

Potrivit presei irlandeze, în Navan, în primele ore ale zilei de 10 aprilie 2014, proxenetul Virgil Busa a sărit de la fereastra apartamentului său, sperând că va scăpa cu viață, după ce a fost bătut de o bandă de bărbați. Atacul ar fi fost motivat de faptul că Busa ar fi „furat” una dintre femeile lui Anton.

Gruparea „Împăratului” se ocupa cu exploatarea de prostituate românce în Irlanda

În anul 2015, o investigație RTÉ cifra la aproximativ 60 numărul femeilor aflate sub controlul său, potrivit g4media.ro. Interlopul este din localitatea Nisiporești din Neamț. Polițiștii spun că, în 2014, în timp ce se afla în Irlanda, a constituit, alături de alți români, un grup de criminalitate organizată cu scopul de a obține bani ilegal.

Gruparea se ocupa cu exploatarea de prostituate românce în Irlanda, perceperea de taxe de protecție și șantaj, comiterea de tâlhării și spargerea de bancomante cu ajutorul unor explozibili.

Ioan Anton a ordonat uciderea unui adversar, Virgil Bușă, șeful unei alte grupări de proxeneți români din Irlanda. Bărbatul a fost atacat cu răngi și cuțite și a fost lovit până a devenit inconștient, apoi a murit la spital.

Detalii din comunicatul transmis de DIICOT

„Prin rechizitoriul din data de 20.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați (unul în stare de arest preventiv și unul arestat în lipsă) pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, omor calificat (o victimă), tentativă la omor calificat (două persoane vătămate), instigare la tâlhărie calificată (o victimă) și șantaj.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada martie – aprilie 2014, pe teritoriul Irlandei, cei doi inculpați (unul având rolul de lider) împreună cu alți 10 cetățeni români au constituit un grup infracțional organizat, în vederea comiterii unor infracțiunii de omor. În acest scop, membrii grupului au urmărit și supravegheat persoane considerate rivale grupării infracționale și au exercitat asupra acestora acte de violență de o intensitate deosebită în urma cărora, una dintre victime a decedat.

Astfel, unul dintre inculpați l-a instigat pe celălalt inculpat și alte persoane să pătrundă în locuință și să exercite la data de 10.04.2014 acte de violență (cu răngi, bâte și cuțite) asupra a două persoane vătămate, lovindu-le pe acestea în zone vitale (în zona capului), acțiuni urmate de sustragerea din locuință mai multe bunuri.

Cu privire la infracțiunea de șantaj s-a reținut că, unul dintre inculpați a amenințat două persoane vătămate în luna aprilie 2014, solicitându-le sume de bani cu titlu de taxe de protecție (respectiv suma de 7.000 de euro). 

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.Precizăm faptul că, prin rechizitoriul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală din data de 20.03.2018 s-a dispus trimiterea în judecată a altor 9 inculpați, aceștia fiind condamnați în primă instanță la data de 20.04.2021 la pedepse totalizând 177 de ani închisoare, fiind obligați inculpații la plata unor despăgubiri civile de 1.150.000 de euro daune morale”, comchide DIICOT.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA