Unul dintre cetățenii români de la bordul elicopterului care s-a prăbușit în Marea Egee a murit

Unul dintre cetățenii români de la bordul elicopterului care s-a prăbușit în Marea Egee a murit
Elicopter prabusit Grecia/ Sursa FOTO: Captură video News Hour with CNN
Publicat: 14/07/2022, 15:33
Actualizat: 14/07/2022, 15:41

Un cetățean româno-moldovean a murit în accidentul produs miercuri în Grecia, când un elicopter pentru stingerea incendilor s-a prăbușit în Marea Egee.

Potrivit ultimelor informații, bărbatul era copilot, iar în același accident a decedat și un cetățean grec, informează Ministerul de Externe de la București.

La bordul aeronavei se mai aflau doi moldoveni, dintre care unul avea cetățenie română. Cei doi au supraviețuit accidentului. Aceștia au fost internați în spital și sunt în afara oricărui pericol.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Atena, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media referitoare la prăbușirea, în după-amiaza zilei de 13 iulie 2022, a unui elicopter care participa la o misiune de stingere a incendiilor din zona localității Palaiochori, din insula Samos, Republica Elenă, și a efectuat demersuri, în regim de urgență, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile elene, echipajul elicopterului era format din patru persoane, iar două dintre acestea dețineau și cetățenia română.

MAE informează că, în urma accidentului, două persoane au decedat. Una dintre victime avea dublă cetățenie (a României și a Republicii Moldova), iar cealaltă era cetățean al Republicii Elene.

Dintre cele două persoane rănite, una are dublă cetățenie (a României și a Republicii Moldova), iar cealaltă persoană deține cetățenia Republicii Moldova. Răniții sunt internați într-o unitate medicală din Samos și, momentan, se află în afara oricărui pericol.

Ambasada României la Atena continuă dialogul cu autoritățile elene și cu unitatea medicală în care este internat echipajul aeronavei prăbușite, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și în funcție de solicitări”, a transmis MAE prin intermediul unui comunicat.

Accidentul de elicopter s-a petrecut în timpul unei misiuni

Elicopterul s-a prăbușit în mare, în dreptul plajei Plaka din Samos. Este vorba de un elicopter Mi-8 închiriat, din Ucraina, cu patru persoane la bord, care a fost mobilizat pentru a veni în sprijinul pompierilor eleni pentru stingerea unui incendiu de vegetație.

Se așteaptă ca declarațiile celor doi supraviețuitori să facă lumină asupra cauzelor tragediei.

Unul dintre cei doi moldoveni, care era la manșă, a spus că elicopterul a fost răsturnat de o rafală puternică în timp ce se apropia de suprafața mării pentru a extrage apă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase