Urmărire ca-n provincie. Un șofer beat CRIȚĂ a animat viața de noapte din Rădăuți

Publicat: 08/04/2024, 16:37

Luni dimineață polițiștii de la circulație Rădăuți au surprins un mașină care șerpuia haotic prin oraș. Evident, s-au pornit sirenele, dar fără rezultat. A urmat o urmărire ca-n filme, la care au participat două mașini de poliție. Până la urmă mașina a fost condusă către o stradă care se înfunda. Cum era ușor de anticipat, șoferul, un tânăr de 21 de ani era criță, la fel ca și alți doi prieteni.

Din fericire, toată tărășenia s-a petrecut puțin după miezul nopții, iar orășelul nu este notoriu pentru viața de noapte, așa că șoferul nu a pus prea mulți, în afară de el.

Cascadorii cu girofar și sirene

Luni, în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Biroul de Ordine Publică, I.P.J. Suceava, au observat un autoturism care circula haotic pe str. Piața Unirii punând în pericol siguranța pietonilor și a celorlalți participanți la trafic.

S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor luminoase și acustice, moment în care conducătorul autoturismului nu s-a conformat și a demarat în trombă, continuându-și deplasarea.

Echipajul de poliție a procedat la urmărirea autoturismului pe strada Piața Unirii, ulterior pe strada Ion Nistor și strada Dimitrie Onciul, unde s-a alăturat și echipajul de poliție rutieră, vehiculul urmărit continuând să circule haotic fără a respecta semnalele de oprire ale polițiștilor.

Coordonare ireproșabilă

Echipajele de poliție aflate în urmărirea autoturismului în cauză au relaționat în permanență cu ajutorul stațiilor de comunicație, fiind transmise în dinamică date privind traseul de deplasare și elementele de risc, pentru a fi informat personalul de serviciu și pentru a poziționa strategic celelalte echipaje aflate în teren.

Totodată, la ieșirile din municipiul Rădăuți, în locații care permiteau amplasarea în condiții de siguranță dispozitivelor de oprire forțată tip Spike au fost poziționate echipaje care au relaționat în permanență cu polițiștii aflați în urmărire. În dinamica urmăririi, cunoscând traseele de deplasare din zona urbană, polițiștii au reușit să direcționeze vehiculul urmărit către o stradă fără ieșire, reușind blocarea acestuia pe strada Splaiul Topliței, fără incidente.

După blocarea autoturismului pe strada Splaiul Topliței, polițiștii au procedat l-a extragerea din autoturism a conducătorului auto și a altor doi bărbați, pasageri, aflați pe locurile dreapta față, respectiv dreapta spate.

Criță la volan

Utilizând aplicația E-DAC, polițiștii au procedat la legitimarea persoanelor și verificarea autoturismului condus. Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 21 de ani din orașul Milișăuți, pasagerii fiind doi tineri de 20 și 22 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind pozitiv, rezultând o alcoolemie de 1,03 mg/l. De asemenea acesta a fost testat cu aparatul de detectare a substanțelor interzise, rezultatul fiind de negativ. Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citiți și: VIDEO | Urmărire ca în filmele mute în sectorul 2 București. Ce manevre incredibile au reușit doi șoferi, un polițist și un infractor

Urmărire ca în filme în judeţul Bacău, pe „Drumul Morții”. Adolescent de 17 ani, alergat de poliție

Polițiștii din Bacău au urmărit și oprit în trafic un băiat de 17 ani care conducea o mașină fără ITP şi RCA. Evident, el nu avea nici permis auto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
S-a produs marea ÎMPĂCARE. Simona HALEP nu părea în stare: Securea e îngropată
Cel mai ghinionist campion mondial din istoria fotbalului. A rămas fără deget din cauza verighetei...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice