VIDEO | Urs văzut într-o comună din Ilfov, la doar 30 km de București. Primarul localității îndeamnă la precauție

Publicat: 17/06/2022, 17:01
Actualizat: 17/06/2022, 17:27

Prezența unui urs a fost semnalată, joi și vineri, în pădurea din apropierea localităţii ilfovene Ciolpani, situată la doar 30 de kilometri de Capitală.

Primarul localității, Bogdan Cristian Călin, le recomandă precauţie oamenilor care ajung în zonă, iar celor care văd animalul să anunţe poliţia şi autorităţile locale.

„Am fost anunţaţi că ursul văzut ieri (joi, 16 iunie-n.r.) se află acum între Hanul Vlăsiei şi Palatul Snagov, în parcelele pădurii 26-27. Vă rugăm să fiţi precauţi!”, a scris edilul vineri după amiază pe Facebook.

Iniţial, animalul a fost zărit în pădurea Scroviştea, relatează Ziare.com. Anunţul privind prezenţa acestuia a fost făcut joi, tot de către primarul din Ciolpani şi tot pe reţeaua de socializare.

„Am fost anunţaţi de către Ocolul Silvic şi Garda Forestieră că pe raza comunei, în pădurea Scrovistea, se află un urs care ar putea fi periculos şi care s-ar putea îndrepta către satul Piscu, zona Hereasca. Vă rugăm să fiţi precauţi şi în cazul în care îl vedeţi, anunţaţi organele de poliţie şi Primăria”, a scris, atunci, primarul Bogdan Cristian Călin.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase