USR-PLUS îi solicită lui Nicușor Dan demiterea managerului Spitalului „Foișor”: „Toate încercările de a reforma spitalele bucureştene au fost blocate”

USR-PLUS îi solicită lui Nicușor Dan demiterea managerului Spitalului „Foișor”: „Toate încercările de a reforma spitalele bucureştene au fost blocate”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan (Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook)
Publicat: 10/04/2021, 16:29
Actualizat: 10/04/2021, 16:51

USR-PLUS consideră că directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi managerul Spitalului Foişor trebuie demişi, pentru că sunt vinovaţi de modul „inacceptabil” în care a fost gestionat transferul pacienţilor. Vineri seară, viceprimarul Capitalei a declarat că operațiunea de evacuare a fost tergiversată de conducerea spitalului.

„Directorul ASSMB şi managerul Spitalului Foişor trebuie demişi”

“Directorul ASSMB şi managerul Spitalului Foişor trebuie să plece! Modul în care a fost gestionat transferul pacienţilor de la Spitalul Foişor este inacceptabil. Managerul spitalului a blocat formalităţile pentru transformarea Spitalului Foişor în spital COVID-19 şi prin asta a întârziat nepermis de mult transferul pacienţilor. Directorul ASSMB şi managerul Spitalului Foişor trebuie demişi. Spitalul Foişor aparţine de Primăria Bucureşti, în subordinea directă a ASSMB, o structură a primăriei condusă şi acum de oamenii numiţi fără concurs de fostul primar PSD Gabriela Firea”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de USR PLUS.

Consilierii generali USR PLUS au început evaluarea spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei încă de anul trecut, iar rezultatul este că aceste spitale sunt “conduse dezastruos”.

“Viceprimarul USR PLUS, dr. Horia Tomescu, a cerut în repetate rânduri demiterea oamenilor numiţi de doamna Gabriela Firea şi reforma sistemului prin lansarea de concursuri transparente pentru funcţiile de conducere a spitalelor. Până acum, însă, toate încercările USR PLUS de a reforma spitalele bucureştene au fost blocate. Viceprimarul Horia Tomescu nu a primit nici până la acest moment atribuţiile prevăzute în protocolul preelectoral care permit începerea reformei”, precizează USR PLUS într-un comunicat de presă.

Dan Barna: Supărarea justificată a celor mutați in această seară devine un cost acceptabil

Evacuarea spitalului Foișor în aceste ore de seară și noapte nu are nimic plăcut sau lăudabil. Da, această evacuare a adus un disconfort semnificativ pentru pacienții spitalului care sunt mutati sau externati intempestiv. A adus și multă emotie pentru familiile lor. Imi pare rău de suferința și momentele dificile prin care trec si le sunt recunoscător că prin sacrificiul pe care îl fac în aceste ore contribuie la acest efort de război comun la care fiecare ar trebui să avem înțelepciunea să o facem prin mesaje și comportament echilibrat.
Într- un astfel de război, nimic nu este plăcut sau comod și nici nu are cum să fie. Da, nu am avut până acuma de unde să învățăm buna practică a evacuării de spitale, dar efortul și sacrificiul acestei seri, din care avem atâtea de învățat, înseamnă niște șanse în plus la viață pentru acei semeni ai noștri care au nevoie disperată în fiecare minut de mai mult oxigen in plămâni. Pentru fiecare inimă care va continua să bată si plamân care va continua să respire din noaptea asta cu oxigenul de la Foișor, supărarea justificată a celor mutați in această seară devine un cost acceptabil”, a spus vicepremierul Dan Barna, președintele USR.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului