Va CANDIDA Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale? Vasile Dîncu: „Liderul PSD are orice opţiune, pentru că este regina de pe tabla de șah”

Va CANDIDA Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale? Vasile Dîncu: „Liderul PSD are orice opţiune, pentru că este regina de pe tabla de șah”
Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional Politic al PSD
Publicat: 20/01/2024, 12:43
Actualizat: 20/01/2024, 12:44

Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării și, acum, preşedintele Consiliului Naţional Politic al PSD, a transmis că Marcel Ciolacu este cel mai puternic om din partidul social-democrat și, în ceea ce privește o eventuală candidatură la Președinția României, „are orice opțiune”.

Vasile Dîncu l-a comparat pe Marcel Ciolacu cu ”regina de pe tabla de şah” în timpul emisiunii Insider Politic de la Prima TV.

Liderul PSD are orice opţiune, pentru că este cel mai puternic om din partid. Toată lumea îl ascultă pe liderul nostru. Un dezavantaj pe care îl are în acest moment este că n-are nicio poziţie internă. Suntem o echipă destul de coezivă.

Putem să spunem că suntem prieteni, dar ca să revin direct la întrebare, spun următorul lucru: preşedintele nostru a anunţat că este capabil să accepte un alt candidat care să câştige. Şi a mai spus un lucru care, de asemenea cred, vom hotărî împreună cu partidul cine este candidatul nostru.

Dar, pe de altă parte, ca să fiu foarte sincer şi să fac şi să spunem referinţă la calitatea mea de sociolog, de martor al evenimentelor în ultimii 30 de ani şi sondator, spun că într-adevăr este foarte greu să nu candideze, ca preşedinte al PSD. În primul rând, pentru că, chiar dacă nu s-a întâmplat niciodată, există în politică un fel de dorinţă de a-i scoate pe lideri în faţă să se bată în locul armatelor. Asta este o chestiune primitivă, dar care funcţionează şi astăzi”, a declarat Dîncu, citat de news.ro.

„Este un lider care împarte puterea şi acest lucru este unul care este un avantaj”

Contează foarte mult mandatul de prim-ministru pe care îl are în acest moment Marcel Ciolacu, a mai precizat Vasile Dîncu.

Eu cred că în acest moment este definitiv şi definitoriu acest mandat de premier şi pentru viitoarea lui carieră politică, dar şi pentru candidatura, posibila candidatură la prezidenţiale.

Eu cred că, chiar dacă ar avea un alt candidat, Marcel Ciolacu ar putea să conducă în continuare partidul foarte bine, într-un alt aranjament, să zicem, politic, pentru că în acest moment este, aş putea să spun, regina noastră de pe tabla de şah şi atunci evident că este clar că va rămâne, mai ales că nu este un lider care să acapareze toată puterea, care să-şi creeze adversităţi.

Este un lider care împarte puterea şi acest lucru este unul care este un avantaj pentru dânsul”, a mai declarat Vasile Dîncu.

„Chiar dacă, să zicem aşa, am avea un semieşec noi la europarlamentare, nimeni dintre noi nu l-am lăsa să îşi dea demisia, pentru că în acest moment este şi şeful Guvernului, este şeful nostru şi este, aşa cum spuneam, regina de pe tabla de şah”

Vasile Dîncu

„Noi, cei din partid, îl credităm cu candidatură”

”Este foarte greu să găseşti un candidat, un alt candidat în acest moment”, a continuat Vasile Dîncu, punctând că alegerile europarlamentare vor fi „un indicator foarte bun”.

Ca să-l aduci din afară, este greu să fie acceptat dinăuntru. Apoi ca să-l aduci din interior, să găseşti un candidat, de asemenea, se creează un alt pol de putere şi în sultanatele din România, ca şi la Istanbul, sultanul trebuia să-şi omoare pe toţi fraţii ca să nu atenteze la putere.

Încă funcţionează această mentalitate, cu siguranţă niciun lider nu acceptă să se nască pol de putere în interiorul acestei organizaţii pe care o conduce. Deci vom vedea.

Alegerile europarlamentare vor fi, după părerea mea, un indicator foarte bun pentru ceea ce se va întâmpla în viitor. Cu siguranţă că Marcel Ciolacu va hotărî. Şi este asta în primul rând hotărârea lui. Noi, cei din partid, îl credităm cu candidatură, adică cu siguranţă că partidul îl va împinge spre candidatură şi rămâne judecata lui şi a analiştilor în care are încredere”, a declarat Vasile Dîncu în timpul emisiunii.


Citește și:

Top 25 politicieni români pe stadion. Cele mai tari poze cu aleșii țării, „la firul ierbii”

POLITICO: „Trebuie tratată cauza crizei de la Marea Roșie, RĂZBOIUL din Gaza, nu simptomele” / UE, în fața unei provocări majore

Fostul premier britanic Boris Johnson face LOBBY pentru Donald Trump: „Este ceea ce lumea are nevoie”

Se întorc PĂSĂRILE CĂLĂTOARE | Ministrul Justiției: „17 fugari au fost aduși în țară în ultima săptămână”

ISW: „Moscova desfășoară o operațiune de DEZINFORMARE pentru a denatura exercițiul NATO Steadfast Defender 2024” / „Provocare în pragul Rusiei”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului. Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Românii care nu și-au primit pensiile. Când vor fi livrate
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia