Va fi sau nu va fi transmis de TVR Concertul de Anul Nou de la Viena? Programul oficial al postului public de televiziune în prima zi din 2023

Va fi sau nu va fi transmis de TVR Concertul de Anul Nou de la Viena? Programul oficial al postului public de televiziune în prima zi din 2023
Concert al Orchestrei Filarmonicii din Viena / Sursa: Filarmonica din Viena; Deiter Nagl
Publicat: 26/12/2022, 14:13

Televiziunea Română păstrează misterul cu privire la difuzarea Concertului de Anul Nou susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena, în timp ce anul trecut – când Austria nu blocase aderarea României la Spațiul Schengen – promova intens „cel mai mediatizat concert al tuturor timpurilor”.

Nici în acest an nu este exclus ca muzica interpretată la Viena să poată fi ascultată pe postul național, pentru că programul oficial al TVR 1 din data de 1 ianuarie include, de la ora 12:15, Concert de Anul Nou (I). Nu este menționat cine îl interpretează, în schimb, ora coincide cu cea anunțată pe site-ul oficial al Filarmonicii din Viena, respectiv ora locală 11:15.

Difuzat în peste 90 de țări

Orchestra Filarmonicii din Viena va cânta în impunătoarea Sală de Aur de la Musikverein muzica familiei Strauss și nu numai, în prima zi a lui 2022, sub bagheta dirijorului Franz Welser- Möst, la fel ca în 2011 și 2013.

Concertul de An Nou din 2013 cu Franz Welser-Möst © Terry Linke

Potrivit site-ului oficial al Filarmonicii din Viena, Concertul de Anul Nou va fi difuzat în peste 90 de țări și va fi urmărit de milioane de telespectatori din toată lumea.

La fel era anunțat și la ediția 2022, în prima zi a acestui an, când postul național scria „Ca în fiecare an, Concertul de Anul Nou de la Viena, în direct la TVR”. „Regizorul Michael Beyer a coordonat pentru a noua oară imaginea spectacolului filmat cu 17 camere și televizat în peste 90 de ţări de pe mapamond, cu un public estimat la aproximativ 50 de milioane de telespectatori. În România, Concertul de Anul Nou de la Viena a fost comentat pentru TVR de muzicologul și jurnalistul Cătălin Sava”, scria TVR.

Transmisia Concertului de Anul Nou de la Viena în România a început la jumătatea anilor ’60, conform veteranilor redacției muzicale din TVR, cu care a stat de vorbă Cătălin Sava, în urmă cu câțiva ani.

Acest concert s-a situat pe locul 21 din punctul de vedere al audienței atrase de posturile din România în prima zi a anului 2022, conform unei analize realizate de Pagina de Media. Astfel, conform măsurătorilor citate, Concertul de Anul Nou de la Viena, difuzat de TVR 1 între 13:15 – 14:45 a fost urmărit de 322.000 de persoane, având un rating de 3,4% și un share de 10.

Gândul a încercat, luni, să contacteze reprezentanții postului național pentru a afla dacă și de acest An Nou va fi difuzat concertul de la Viena, în contextul în care s-a vehiculat ideea de boicot, la toate nivelurile, în instituțiile publice, după ce Austria s-a opus intrării României în Spațiul Schengen. La numerele de telefon afișate de TVR, prin centrală, pentru relația cu mass media, precum și la Departamentul Comunicare Corporate nu răspuns niciun angajat al postului public. De asemenea, contactat telefonic, Dan Turturică , președinte – director general al SRTv nu a transmis un răspuns la întrebările Gândul pe acest subiect.

Cât costă un bilet în Sala de Aur

Pentru cei care și-au dorit să fie prezenți fizic la acest concert, unul dintre cele trei concerte tradiționale de sfârșit de an, înscrierile s-a- făcut din luna februarie și, din cauza cererii extrem de mari, biletele sunt extrase la sorți exclusiv pe site-ul Filarmonicii din Viena. În acest fel, iubitorii de muzică din toată lumea au șanse egale să achiziționeze aceste bilete foarte dorite. În perioada 1 – 28 februarie 2022, au fost acceptate cereri de participare la extragerea biletelor la spectacolul de avanpremieră (30 decembrie 2022, ora 11:00), Concertul de Revelion (31 decembrie 2022, ora 19:30) și Concert de Anul Nou (1 ianuarie 2023, ora 11:15).

Numărul de bilete pentru Concertul de Revelion este limitat la două, iar numărul de bilete pentru Spectacolul în avanpremieră și Concertul de Revelion poate fi de până la patru. Prețurile biletelor variază între 35 euro și 1200 euro pentru Concertul de Anul Nou, 25 euro și 860 euro pentru Concertul de Revelion și 20 euro și 495 euro pentru spectacolul în avanpremieră. Programul este același pentru toate cele trei concerte, conform sursei citate.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Câți bani a dat această femeie pe un cappuccino într-o cafenea. Nu a citit meniul...
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
O femeie și-a dus băiatul de 9 ani la medic. A rămas șocată când a...
De ce și cum îți dai seama că duci lipsă de calciu. Semnele care apar...
"Tot a luat, frigiderul, maşina de spălat nouă! Tot". Localnici din Gorj, în lacrimi după...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!
Cine este Bianca, tânăra în vârstă de 17 ani care a fost ucisă de cel...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume / Luna mai una...
Secretul rușinos din trecutul lui Florin Piersic. O colegă l-a dat de gol acum, la...
ADEVĂRATA călătorie spre CENTRUL PĂMÂNTULU! China, ÎNGROZITĂ de ce a găsit!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Informație cumplită despre Traian Băsescu! Anunțul momentului despre fostul președinte al României
Actrița care a interpretat-o pe „Lizuca” din „Dumbrava Minunată” a dispărut total. Ce se mai...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Avertisment MAE pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia, în minivacanța de Rusalii....