Stare de alertă în sectorul 1. UPDATE, prefectul Capitalei: „Nu presupune rezilierea contractului, din contră, Romprest este parte din această soluție”

Stare de alertă în sectorul 1. UPDATE, prefectul Capitalei: „Nu presupune rezilierea contractului, din contră, Romprest este parte din această soluție”
Publicat: 23/07/2021, 11:11
Actualizat: 23/07/2021, 11:32

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat, vineri, că și-a dat acordul pentru declararea stării de alertă în sectorul 1 al Capialei, din cauza situației generată de gunoaiele de pe străzi.  Starea de alertă va dura o lună și va fi instituită de sâmbătă.

Update: „Sunt trei aspecte importante. Creșterea capacității de răspuns, pentru îndepărtarea deșeurilor. Crearea unei strategii pentru a preveni reapariția acestui fenomen. Schimbarea mentalității cetățenilor pentru a împiedica abandonarea deșeurilor pe domeniul public.  Această stare de alertă nu presupune rezilierea cntractului, din contră, Romprest este parte din această soluție”, a precizat, vineri, prefectul Alin Stoica.

Știrea inițială:

„Am transmis către Comitetul Local pentru Situații de Urgență acordul pentru declararea stării de alertă”, a precizat, vineri, Alin Stoica.

Starea de alertă a fost solicitată de către primăria condusă de Clotilde Armand.

„Decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 1 și a unei note privind deficiențele activităților de curățenie stradală realizată de Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1”, transmit cei de la Primăria Sectorului 1.

Între primăria condusă de Clotilde Armand și compania de salubrizare Romprest există un conflict major, generat, așa cum spun cei de la Romprest, de faptul că administraia de la sectorul 1 nu ar mai plăti facturile, și astfel s-au acumulat datorii foarte mari.

Judecătoria sectorului 1 a respins contestația primăriei privind executarea silită

Mai mult, primăria poate fi executată silit de către Romprest.

„Dovada că am spus mereu numai adevărul despre Primăria Sectorului 1 rezultă și din deciziile instanței judecătorești. După cum putem vedea din documentul de mai jos, ieri, 20.07.2021, a fost respinsă cererea lui Clotilde Armand de suspendare a executării silite. Există, în cadrul acestei executări, sume restante în valoare de aproximativ 80 de milioane de lei, din care aproximativ 8 milioane de lei reprezintă penalități de întârziere a plății unor datorii mai vechi de 6 luni de zile, deci Clotilde Armand aduce un prejudiciu direct cu o sumă de peste 2 milioane de euro, din cauza faptului că refuză să achite facturi legale. Vom vedea, mai departe, cum va răspunde Primarul Clotilde Armand în fața legii„, a scris consilierul PNL Dan Podaru pe Facebook.

Judecătoria sectorului 1 a decis, în luna iunie, că Romprest poate executa silit Primăria sectorolui 1, pentru datoriile pe care autoritatea locală le are către prestatorul de salubritate.

„Solutia pe scurt: Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în soluția Judecătoriei sectorului 1, din iunie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Babs, apariție răvășitoare pe un iaht din Dubai. Fosta iubită a lui Dorian Popa i-a...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cel mai mare atac ucrainean de la începutul războiului. Peste 100 de drone au lovit...
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
CHINURILE prin care a trecut vedeta pentru a avea copii. Doctorii nu-i dădeau șanse să...
Alertă de vreme rea. Este cod galben de ploi şi grindină în mai multe zone...
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Poveste de dragoste cu final tragic! Tânără în vârstă de 21 de ani, ucisă cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
A murit un campion al României. Marele antrenor a căzut pe scări și a decedat
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
ABBA, una dintre cele mai populare trupe muzicale din toate timpurile
×