BREAKING NEWS. Romprest poate executa silit Primăria sectorului 1. Decizia instanței este definitivă

BREAKING NEWS. Romprest poate executa silit Primăria sectorului 1. Decizia instanței este definitivă
Publicat: 10/06/2021, 16:33
Actualizat: 10/06/2021, 16:50

Judecătoria sectorului 1 a decis, joi, că Romprest poate executa silit Primăria sectorolui 1, pentru datoriile pe care autoritatea locală le are către prestatorul de salubritate.

„Solutia pe scurt: Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în soluția Judecătoriei sectorului 1, emisă joi.

Datorii istorice de peste 90 de milioane de lei

Compania Romprest a dat în judecată Primăria sectorului 1 pentru recuperarea datoriilor pe care autoritatea locală condusă de Clotilde Aramand le are către prestatorul de servicii de salubrizare.

Compania își poate recupera datoriile de la primărie prin executarea silită a instituției.

„Noi ne aflăm într-un conflict cu primăria sectorului 1 încă de la sfârșitul anului trecut. S-a încercat o mediere printr-o comisie care a fost numită la nivelul Consiliului Local, la care noi am participat la toate întâlnirile și am pus la dispoziție toate documentele”, a declara, recent, pentru Gândul, Ioana Marinel, director Direcția Management din cadrul Romprest.

Potrivit sursei citate, la baza acestui conflict stă o datorie istorică de peste 90 de milioane de lei.

„Nici pentru anul 2021 nu se achită facturile curente. În facturile noastre există și contravaloarea serviciilor de sortare, tratare și depozitare, care se fac de către alte trei companii, printre care și Iridex.

Noi am suportat din fonduri proprii, din iulie 2020, contravaloarea acestor servicii, adică i-am plătit din banii noștri”, spune Ioana Marinel.