Vaccinul antigripal, recomandat pentru a evita riscul unei duble infectări: cu virusul gripal SARS CoV-2, arată Societatea Națională de Medicina Familiei

Vaccinul antigripal, recomandat pentru a evita riscul unei duble infectări: cu virusul gripal SARS CoV-2, arată Societatea Națională de Medicina Familiei
Sursa foto: Facebook - Ro Vaccinare
Publicat: 04/11/2021, 20:31

Imunizarea antigripală rămâne extrem de importantă pentru a reduce riscul unei duble infectări (cu virus gripal și SARS CoV-2) și pentru a evita posibile complicații determinate de virusul gripal în rândul copiilor, arată Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF). Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a cu aproximativ 66 % mai mic la începutul anului în raport cu 2020, arată cifrele INS.

SNMF, împreună cu Ministerul Sănătății susține campania Atlas Gripal: Totul despre gripă și Vaccinare Antigripală. Încă de la lansarea platformei în 2020, publicul poate accesa pe www.atlasgripal.ro informații actualizate despre vaccinarea antigripală. Acțiunea face parte dintr-o campanie educațională ce are ca obiectiv informarea populației și a părinților cu privire la importanța prevenției și imunizării antigripale în rândul copiilor și adolescenților, complicațiile bolii asupra organismului, precum și opțiunile de vaccin disponibile pe piața din România. Platforma a fost realizată cu sprijinul AstraZeneca.

SNMF încurajează vaccinarea antigripală a copiilor și adolescenților

„Imunizarea antigripală rămâne, chiar și în această perioadă, extrem de importantă pentru a reduce riscul unei duble infectări (cu virus gripal și SARS CoV-2) și pentru a evita posibile complicații determinate de virusul gripal în rândul copiilor și al comunității. SNMF încurajează vaccinarea antigripală a copiilor și adolescenților având în vedere că vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă”, a declarat Dr. Dina Mergeani, Medic Primar Medicină de Familie, Președintele SNMF.

Potrivit statisticilor publicate de INSP, în primele trei luni ale anului 2021, au fost vaccinate antigripal 2.434.336 persoane din grupele de risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, iar la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 464.437 cu aproximativ 66 % mai mic, comparativ cu numărul de cazuri înregistrat în aceeași perioadă a sezonului precedent, 1.347.182.

Vaccinarea anuală este cea mai eficientă metodă de a reduce riscul de îmbolnăvire cu virusul gripal

„Campania Atlas Gripal are ca obiectiv creșterea încrederii populației în vaccinul antigripal prin conștientizarea riscurilor nevaccinării. Vaccinarea anuală este cea mai eficientă metodă de a reduce riscul de îmbolnăvire, de complicații ale gripei, de spitalizare și în anumite cazuri, de deces. Rolul nostru în explicarea necesității vaccinării antigripale este esențial. Zilnic, sosesc în cabinete, persoane cu niveluri diferite de educație, atât persoane care înțeleg foarte bine avantajele și siguranța vaccinării, cât și persoane care nu au informații suficiente. Misiunea noastră este să venim în întâmpinarea fiecărei persoane cu un dozaj specific de sfaturi și recomandări în funcție de nivelul cunoștințelor sale.”, a declarat Dr. Gindrovel Dumitra, Medic Primar Medicină de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF.

Prevenirea și reducerea severității bolii gripale și reducerea vizitelor în ambulatoriu, a spitalizărilor și a internărilor la unitățile de terapie intensivă prin vaccinarea antigripală ar putea, de asemenea, atenua presiunea asupra sistemului de sănătate din România, care conform datelor, se numără printre țările membre UE cu cele mai scăzute rate de vaccinare.

Proiectul Atlas Gripal își continuă misiunea de a încuraja publicul larg și părinții să apeleze la medic pentru a lua cea mai bună decizie privind vaccinarea antigripală a copiilor și adolescenților.

Infografic II_Vaccinuri_gripale_disponibile_in_Romania

Prin intermediul conținutului interactiv, platforma reprezintă, în acest moment, unul dintre cele mai relevante instrumente în procesul de informare, un spațiu digital ce oferă acces la informații sigure și esențiale în legătură cu gripa și prevenția acesteia. Acestea sunt disponibile sub forma unor materiale audio interesante de tip podcast, articole de specialitate și infografice realizate pe înțelesul tuturor. Detalii despre prevenirea gripei, precum și despre importanța imunizării prin vaccinarea antigripală pot fi consultate pe platforma www.atlasgripal.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată