Val de incidente sângeroase comise de muncitorii vietnamezi care lucrează pe șantierele din București. Toate victimele au fost înjunghiate în gât sau în piept (EXCLUSIV)

Val de incidente sângeroase comise de muncitorii vietnamezi care lucrează pe șantierele din București. Toate victimele au fost înjunghiate în gât sau în piept (EXCLUSIV)
Mai mulți muncitorii vietnamezi au organizat un protest, nemulțumiți de condițiile de muncă din România/Sursa/Facebook Flori Iliescu
Publicat: 08/02/2021, 18:30

Autoritățile române se confruntă cu un adevărat val de incidente sângeroase comise de cetățenii viernamezi veniți în România prin intermediul unor firme de recrutare a forței de muncă. În ultima perioadă s-a înregistrat nu mai puțin de șase cazuri în care vietnamezii s-au măcelărit între ei. Victimele au fost înjunghiate în gât, în piept, dar și în cap. De fiecare dată când au devenit violenți, muncitorii asiatici consumaseră înainte tărie românească.

Polițiștii și procurorii bucureșteni s-au confruntat, în ultimele luni, cu un lanț de incidente extrem de violente, comise de muncitorii vietnamezi aduși în țară de diferite firme de recrutare a forței de muncă. Angajați în construcții, asiaticii au fost cazați, claie peste grămadă, în diverse cămine de nefamiliști. De altfel, acesta a fost și motivul pentru care, în unele situații, în mijlocul acestor muncitori au izbucnit focare de COVID-19.

În ultimele luni, autoritățile din Capitală s-au lovit de un adevărat fenomen, după ce s-au înregistrat șase tentative de omor în rândul lucrătorilor proveniți din Vietnam.

Conform unor surse judiciare, faptele au fost comise după terminarea programului de lucru, în special după orele 22.00, în urma unor conflicte generate de consumul de alcool. Asiaticii s-au înjunghiat numai între ei, iar de fiecare dată au încercat să se ucidă unii pe alții, în condițiile în care și-au înfipt cuțitele în gât și torace.

A fost și o situație în care după ce și-a rănit la gât tovarășul de pahar, vietnamezul l-a înțepat de mai multe ori și în cap. Totuși, ca prin minune, cu toate că rănile au fost grave, toți muncitorii înjunghiați au reușit să scape cu viață..

Surse judiciare au menționat că ultimele două fapte de acest gen s-au produs chiar în primele șase zile ale acestei luni.

Astfel, la data de 1 februarie, în jurul orei 23.00, într-un imobil din sectorul 3, în care se aflau cazați mai mulți muncitori din Vietnam, a izbucnit un conflict care, din cauza consumului de alcool, a degenerat repede. Hoang Van Thong a fost înjunghiat de colegiul său de cameră Tran Tho Birh, care, într-un puseu de furie, i-a tăiat gâtul după care i-a înfipt, de mai multe ori, cuțitul în cap. Găsit de medicii de pe ambulanță îmtr=o baltă de sânge, bărbatul a fost, în cele din urmă, readus la viață.

După ce și-a măcelărit victima, cuțitarul a ieșit la plimbare

Cinci zile mai târziu, tot în sectorul 3, într-un cămin de nefamiliști, a avut loc un nou scandal, în urma căruia Tran Van Phuong, de 43 de ani, a fost înjunghiat de Nguyen Van Anh, de 34 de ani. Cei doi era beți atunci când au început să se certe, iar Nguyen a pus mâna pe un cuțit și i l-a înfipt în gât colegului său. Ulterior, i l-a înfipt și în piept, iar lama i-a străpuns unul dintre plămâni.

După ce victima s-a prăbușit la pământ, făptașul a ieșit la plimbare, în timp ce colegul grav rănit a fost dus la spital cu un taxi, în condițiile în care martorii, tot Vietnamezi, au evitat să sune la 112 și să aducă autoritățile în căminul de nefamiliști în care stăteau.

Sursele citate sunt de părere că o explicație pentru numărul mare de incidente violente comise, la beție, fe vietnamezi ar putea fi faptul că aceștia nu sunt obișnuiți cu alcoolul românesc, care, consumat în cantități mari, le întunecă judecata.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice