VIDEO | Valeriu Gheorghiță, despre testarea cadrelor medicale nevaccinate: Evident că statul nu poate deconta la nesfârșit pentru că vorbim despre o testare periodică

Publicat: 30/07/2021, 23:36
Actualizat: 31/07/2021, 01:24

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat vineri seara, la Digi24 că nu înțelege de ce unii medici nu s-au vaccinat împotriva COVID-29, întrucât ei cunosc mult mai bine din poziția de cadru medical care sunt efectele unui vaccin și au si avut ocazia de o mulțime de pacienți infectați cum sufereau pe paturile de spital. Această categorie a personalului medical care nu s-a imunizat, va fi nevoie de o testare periodică dar care nu poate fi susținută la „nesfâșit” de către stat, ceea ce înseamnă ca este posibil ca aceste teste să fie achitate de către personalul medical nevaccinat.

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că până în prezent circa 80% din  personalul medical din țară s-a vaccinat anti-Covid.

„Este dificil de înțeles de ce personalul medical, sanitar, auxiliar, mai ales când a văzut pacienți infectați și i-a îngrijit, de ce nu s-a vaccinat până în acest moment, mai ales că avem toate condițiile pentru a o face, inclusiv la locul de muncă, în spitalul în care lucrăm. Eu cred că sunt în continuare persoane care au amânat această decizie și îmi doresc ca numărul celor care se vor vaccina în perioada următoare să crească”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Întrebat dacă este corect ca medicii să nu fie vaccinați sau testați, din moment ce pacienților internați li se fac teste anti-Covid, Gheorghiță a răspuns: „Nu, nu e corect. Vorbim despre siguranța pacienților în spital și de siguranța mediului spitalicesc. Într-o unitate medicală primează pacientul”.

„Sunt o serie de discuții. Părerea mea este că în situația actuală, personalul medical, conform metodologiei, mai ales dacă lucra în anumite sectoare de risc, prin sprijinul unității medicale era testat și până acum și nu plătea, înainte de vaccin.

Medicul a explicat ca statul nu poate deconta la nesfârșit testarea pentru cadrele medicale care nu s-au vaccinat, despre care considera ca nu pot justifica motivele pentru care aceștia nu s-au imunizat si este inexplicabil de ce tocmai personalul medical nu înțelege beneficiile, importanța și rolul vaccinării.

„Cred că se pot găsi soluții de la o unitate medicală la alta, însă, până la urmă sprijinul care se oferă din partea statului nu poate să fie la nesfârșit. Este evident că, ca medic, profesionist în domeniul sănătății, este inexplicabil de ce nu înțelegem beneficiile și importanța vaccinului și rolul pe care vaccinarea îl are. Din aceste poziții, evident că statul nu poate face un efort la nesfârșit pentru că vorbim despre o testare periodică”, a explicat Gheorghiță.

Pe de altă parte, spune el, sunt și medici care consideră că ar trebui să aibă anumite beneficii prin prisma meseriei pe care o au.

„Înțeleg perfect ambele puncte de vedere, însă, atâta timp cât vorbim de un sprijin important, de oferire a unor vaccinuri gratuite, este important ca mesaj și încredere în știință și în progresul medical să înțelegem că vaccinarea reprezintă principala soluție, nu să stăm să ne testăm mereu”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
Horoscop 27 septembrie. Viața acestei zodii se va schimba radical de azi
FOTO. Nicoleta Luciu e de nerecunoscut după intervențiile estetice! Cum s-a schimbat fosta vedetă TV
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Anda Călin, reacție dură la adresa Oliviei Steer! Iubita lui Liviu Vârciu a pus-o la...
Nu a fost chemat la nuntă de Simona Halep, dar o sfătuiește să facă repede...
O mare bătaie de joc. Ce trebuie să facă românii care vor ajutoare de încălzire,...
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Nu te duce la service pentru aceste operațiuni, chiar dacă ești antitalent la mecanică: sunt...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Închisoarea din Kabul, păzită de deținuți. Mărturia unui fost pușcăriaș: „Mi-au intrat în casă, mi-au...
Horoscop 27 septembrie. Viața acestei zodii se va schimba radical de azi
Apariție SURPRIZĂ într-o pădure din GIURGIU. Un cameraman de ocazie a înregistrat tot
Horoscop pentru luni! Se anunţă schimbări importante pentru multe dintre zodii
Ce pericol poate apărea la raft din cauza creșterii prețurilor la energie și gaze. Atenție...
Un NOR TOXIC va acoperi ROMÂNIA
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
Vestea care cutremură Europa: Lovitură devastatoare pentru Angela Merkel. Ce va urma?
BOMBA dimineții de la PFIZER! Șeful companiei, anunț ÎN MIEZ DE NOAPTE
5 GREȘELI majore pe care le-a făcut Ludovic ORBAN. De ce a pierdut președinția PNL
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...