Valeriu Gheorghiță, printre medicii care vaccinează la Sala Palatului: „Pun umărul pentru ajungerea la normalitate”

Valeriu Gheorghiță, printre medicii care vaccinează la Sala Palatului: „Pun umărul pentru ajungerea la normalitate”
Valeriu-Gheorghita (FOTO: Facebook)
Publicat: 07/05/2021, 20:54

Colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, anunță că face parte din echipa personalului vaccinator de la fluxul 11, de la Sala Palatului, unde vaccinează în cadrul „Maratonului revenirii la normalitate”.

„Vaccinez pentru România! Sunt onorat că astăzi am prilejul să fiu în mijlocul românilor și să pun umărul pentru ajungerea la normalitate, într-un mediu favorabil și sigur. M-am alăturat personalului medical implicat în acest Maraton al revenirii la normalitate. Cu mândrie, fac parte din echipa personalului vaccinator de la fluxul 11, Sala Palatului”, a anunțat pe Facebook colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Maratonul Vaccinării din București se desfășoară în perioada 7 – 10 mai, la Sala Palatului și Biblioteca Națională, având 50 de fluxuri de vaccinare.

Vaccinul utilizat este cel produs de compania Pfizer, fiind autorizat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), şi al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Câte persoane au fost imunizate în primele ore ale maratonului vaccinării din București, la Sala Palatului și Biblioteca Națională

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ( UMF) „Carol Davila”, Viorel Jinga, a declarat – vineri – că, în aproximativ două ore şi jumătate de la debutul maratonului vaccinării anti-COVID din Bucureşti, au fost imunizate aproximativ 1.500 de persoane – 1.200 la centrul de la Sala Palatului şi 300 la cel de la Biblioteca Naţională.

Maraton de vaccinare în București. Premierul Florin Cîțu, la centrul de la Sala Palatului: „România este pe drumul cel bun și este mai aproape de normalitate”

Premierul Florin Cîțu a vizitat,vineri, Sala Palatului, acolo unde are loc maratonul de vaccinare din București. Un alt centru este la Biblioteca Națională a României.

La intrare a fost primit de Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, organizatorul Maratonului Vaccinării. Totodată, i-a fost măsurată temperatura: „Sunteți bine, n-aveți febră”, a fost răspunsul persoanei care se ocupă cu această acțiune.

Florin Cîțu a stat de vorbă cu Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, și cu Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, care chiar a vaccinat mai multe persoane la acestu centru.

El a declarat, printre altele, că prin astfel de evenimente se fac pași importanți pentru revenirea la normalitate.

Veți vedea că deciziile pe care le vom anunța în curând vor arata că România este pe drumul cel bun și este mai aproape de normalitate”, a afirmat prim-ministrul Cîțu.

Maraton de vaccinare în București. Vor fi trei zile și trei nopți de vaccinare non-stop, la Sala Palatului și Biblioteca Națională

Maratonul vaccinării anti-COVID din București începe vineri, la ora 16.00 și se încheie luni, la ora 08.00. La Biblioteca Națională și la Sala Palatului vor fi 50 de cabinete de vaccinare, iar cei care vor veni să se vaccineze, fără programare, vor primi ser Pfizer.

În cele trei zile și trei nopți vor vaccina 1.200 de voluntari, medici, asistenți medicali, rezidenți și studenți. Printre medicii care vor administra vaccin anti-COVID la maratonul din Bucureşti este și coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă.

Cabinetele de vaccinare pot primi toate persoanele care vor să se vaccineze, indiferent dacă sunt din București sau alte localități. Vaccinarea se poate face a fi nevoie de programare, cei care ajung în cele două centre având nevoie doar de buletin.

Fără sancțiuni pentru persoanele care se vaccinează după ora 22.00

Coordonatorul campaniei de imunizare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că persoanele care doresc să se vaccineze, se pot deplasa în Capitală şi după ora 22.00, când intră în vigoare restricțiile de circulație stabilite în perioada stării de alertă.

Există o menţiune expresă în Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti. Practic, persoanele care se prezintă la vaccinare după ora 22,00 sunt exceptate de la această restricţie şi se pot prezenta la vaccinare”, a spus şeful CNCAV.

Valeriu Gheorghiță a precizat că persoanele care merg să se vaccineze după ora 22.00 vor puteaa prezenta, la un eventual control al polițiștilor, dovada de vaccinare, care atestă unde au fost posesorii acestora.

Și prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că deplasarea între 22.00 si 05.00, când este restricționată circulația, este permisă pentru vaccinarea anti-COVID, care intră la categoria tratament medical.

Prefectul a precizat că persoanele care merg orele 22.00 și 05.00 să se vaccineze la centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională, deschise pentru maratonul vaccinării din București, trebuie să aibă și declarația pe proprie răspundere.

Documentul poate fi descarcat si pe telefon, din aplicația Declarație propria răspundere și poate fi completată cu toate datele, fiind posibilă și semnătura electronică.

Există această aplicație simpatică în care vă puteți face într-un minut declarația pe propria răspundere dacă doriți să vă vaccinați la 2 dimineața, de exemplu. Super simplu! Și merge și pentru alte motive, desigur”, a scris prefectul pe pagina sa de Facebook.

Maraton de vaccinare în București. La centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională se poate ajunge și noaptea, cu autobuze STB

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat – joi – pe pagina sa de Facebook, că mai multe linii de autobuz ale Societății de Transport București (STB) vor circula și noaptea, în timpul maratonului de vaccinare.

Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare, începând de vineri la ora 16 și până luni la ora 8”, a precizat Nicușor Dan.

Edilul Capitalei a reamintit, tot pe rețeaua de socializare, că prin colaborarea dintre Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davilla”, Primăria Capitalei și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) vor fi deschise non-stop 50 de puncte de vaccinare în două locații centrale din Capitală: Sala Palatului și Biblioteca Națională.

Peste 92.000 de persoane vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore. Numărul românilor imunizați din decembrie a depășit 3,5 milioane

Peste 92.000 de persoane au fost vaccinate împotriva Covid-19 în ultimele 24 de ore, în România. Potrivit raportărilor oficiale, numărul românilor imunizați de la debutul campaniei a depășit 3,5 milioane.

Potrivit raportărilor oficiale, bilanțul persoanelor imunizate cu una sau două doze, de la începutul campaniei de vaccinare în România, a ajuns la 3.529.427, dintre care 2.251.795 au fost vaccinate cu ambele doze.

2.781.376 au fost vaccinate cu serul Pfizer, 319.146 cu Moderna, 426.251 cu AstraZeneca și 2.654 cu Johnson&Johnson, dintre care 1.495 în ultimele 24 de ore.

FOTO: Alexandra Pandrea & Facebook

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Lupta unei femei din Peru pentru o „moarte demnă” s-a sfârșit cu o decizie istorică