Valeriu Gheorghiță, pus la conducerea altei instituții, după ce a fost înlocuit de la șefia CNCAV cu secretarul de stat Andrei Baciu

Valeriu Gheorghiță, pus la conducerea altei instituții, după ce a fost înlocuit de la șefia CNCAV cu secretarul de stat Andrei Baciu
Sursa: Guvernul României
Publicat: 02/03/2022, 08:15
Actualizat: 02/03/2022, 11:10

Valeriu Gheorghiță se va afla la conducerea altei instituții, după ce a fost înlocuit de la conducerea CNCAV cu secretarul de stat Andrei Baciu. El va face parte din echipa medicală a Serviciului Român de Informații, preluând funcția de manager al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. dr. Agrippa Ionescu”.

Anunțul a fost făcut marți dimineață de SRI.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, domeniul medicină generală (militară), cu specializarea „boli infecțioase”. Cea mai mare parte a carierei a profesat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “dr. Carol Davila”, precum şi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “dr. Carol Davila” din Bucureşti, acolo unde în prezent este șef de lucrări.

„În ultimii doi ani, col. dr. Valeriu Gheorghiţă s-a implicat activ în combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 în România, precum şi în campania naţională de vaccinare, în calitate de preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

La conducerea Spitalului Clinic de Urgență “prof. dr. Agrippa Ionescu”, col. dr. Valeriu Gheorghiţă va pune în aplicare un plan managerial destinat creşterii constante a calităţii actului medical pentru întreaga comunitate deservită de unitatea medicală”, conform SRI.

Înlocuit de subalternul lui

Valeriu Gheorghiță a fost înlocuit, marți, de la conducerea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) cu secretarul de stat Andrei Baciu. Decizia a fost semnată de premierul Nicolae Ciucă.

Valeriu Gheorghiță a fost numit în această funcție cu cinci săptămâni înainte de începerea campaniei de vaccinare anti-COVID în România, pe 27 decembrie 2020.

Medicul Valeriu Gheorghiţă are 39 de ani, a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu-Cercel. Rezidenţiatul l-a făcut la Institutul ”Matei Balş” din București. Din 2012, lucrează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila”, mai întâi ca medic specialist în boli infecţioase şi apoi ca medic primar. Din 2016, este asistent universitar.

Textul deciziei semnate de premier

„Decizie privind încetarea calității de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) acordate domnului Valeriu Gheorghiță, șef al Centrului Medical de Intervenție Epidemiologică la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila”

În temeiul art.29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic. – La data intrării în vigoare a prezentei decizii încetează calitatea de președinte al Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 acordată domnului Valeriu Gheorghiță, șef al Centrului Medical de Intervenție Epidemiologică la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila”, se arată în textul deciziei semnate de premier.

Decizia de numire a lui Andrei Baciu la conducerea CNCAV

Premierul Nicolae Ciucă a semnat, de asemenea, decizia de numire în funcție pentru secretarul de stat Andrei Baciu.

„Decizie privind desemnarea domnului Romică-Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, în calitate de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Decizia prim-ministrului nr. 385/2020 privind înființarea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, cu completările ulterioare, în temeiul art. 29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările si completările ulterioare, în temeiul art.29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic. — Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Romică-Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, se desemnează în calitate de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Ambele decizii au fost publicate marți 1 martie în Monitorul Oficial. Conducerea CNCAV va fi preluată de miercuri de Andrei Baciu.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului