Vameșii de la Calafat arestați pentru de luare de mită s-au întors la muncă. Cei 23 au fost puși sub control judiciar

Vameșii de la Calafat arestați pentru de luare de mită s-au întors la muncă. Cei 23 au fost puși sub control judiciar
Publicat: 04/12/2023, 14:32

Lotul vameșilor acuzați de șpagă la vama Calafat a fost eliberat din arest și se vor întoarce la locul faptei, adică la muncă. Ei vor petrece următoarele 60 de zile sub control judiciar.  Singura restricție, cei 23 de inculpați nu au voie să comunice între ei. Vameșii preferau bani, dar nu se refuzau nici țigări sau parfumuri sau diverse obiecte care de cele mai multe ori fac parte obiectul infracțiunii de contrabandă, afirmau procurorii în  omentul arestării.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Cristian Dan Ciolacu, spune că ancheta a fost deschisă în urma mai multor sesizări, care au fost depuse încă din anul 2022. „Pot să vă spun că, per total, s-au găsit aproape 140.000 euro, țigări, parfumuri, alte valute, la domiciliile acestora, a precizat magistratul.

Curtea de Apel Craiova a admis recursul celor 23 de poliţişti din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Calafat împotriva deciziei Tribunalului Dolj prin care aceştia au fost arestaţi preventiv în urmă cu circa două săptămâni pentru presupuse fapte de luare şi dare de mită şi abuz în serviciu. Astfel, vameșii reținuți s-au întors la serviciu, sub control judiciar și și-au reluat activitatea chiar în funcțiile din care ar fi luat mită în repetate rânduri.

Lotul Calafat

Potrivit deciziei Curţii de Apel Craiova, care este definitivă, poliţiştii au fost eliberaţi din arestul preventiv şi puşi sub control judiciar pentru 60 de zile.

„Admite contestaţiile formulate de către contestatorii – inculpaţi Lupu Eugen-Cristian, Ţolea Valentin Andrei, Floricel Marius Alin, Crăciunoiu Ştefan-Alin, Pipi Nicolae, Mituleţu Laurenţiu-Mihăiţă, Micu Marius-Florin, Pitaru Gabriel-Dănuţ, Screciu Viorel-Ionel, Lila Marius, Ilievici Gabriel, Lăcusteanu Ştefan-Dan, Cotoi Ovidiu Florinel, Stamina Marian Mugurel , Florescu Ştefan, Catrina Iulian, Şuşanu Bogdan-Florentin, Stere Angel-Cristian, Cîntărelu Ionel, Pîrvan Leonard-Robert, Tobă Eduard Gabriel Drăghici Gigi Laurenţiu şi Boată Florin Ionuţ împotriva încheierii nr. 260 din data de 22 noiembrie 2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Desfiinţează încheierea contestată (…), respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj (…) dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar”, se menţionează în încheierea Curţii de Apel Craiova.

Vameșii se pot întoarce în arest dacă nu respectă tăcerea

Inculpaţii nu au voie să comunice între ei, iar instanţa le atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Poliţiştii de frontieră de la PTF Calafat au fost reţinuţi pe 21 noiembrie, în urma unor percheziţii efectuate de poliţişti DGA – serviciile anticorupţie din judeţele Dolj, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Olt, Dâmboviţa, Sibiu, Caraş-Severin şi Hunedoara, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2022 – 2023, mai mulţi agenţi de poliţie de frontieră din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Calafat ar fi solicitat, în mod repetat, mici sume de bani, dar şi produse de la şoferii care tranzitau punctul şi care transportau mărfuri, sume din care ulterior ar fi dat şi superiorilor.

Citiți și: UPDATE | VIDEO. 22 de polițiști de frontieră din Calafat, reținuți pentru luare de mită. „Primeau bani, dar nu refuzau nici țigări sau parfumuri”

VIDEO | Val de percheziții DGA în Dolj, Locuințele polițiștilor de frontieră Calafat sunt periate de procurori. 30 de polițiști, duși la audieri

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor