„Veniţi şi mă luaţi, că mă omoară”. O familie îndurerată acuză personalul medical: „A făcut stop cardio-respirator de frică. Nu pot să-mi mai găsesc liniştea”

„Veniţi şi mă luaţi, că mă omoară”. O familie îndurerată acuză personalul medical: „A făcut stop cardio-respirator de frică. Nu pot să-mi mai găsesc liniştea”
Nicolae Zăuleţ (58 de ani). Foto voceavalcii ro
Publicat: 26/11/2020, 22:22
Actualizat: 06/04/2021, 14:36

Tot mai multe priviri sunt îndreptate asupra modului în care sunt trataţi pacienţii în spitalele din Vâlcea. Familiile îndurerate acuză personalul medico-sanitar de neglijență. Ba mai mult, soția unui fost polițist spune că nu a putut lua legătura cu acesta, fiindu-i restricționată comunicarea. Bărbatul femeii a decedat de frică.

Acuze grave la adresa atitudinii personalului medico-sanitar

Internat în data de 14 noiembrie în Secţia de Terapie Intensivă, iar în ziua următoare mutat la Boli Infecţioase, apoi a ajuns din nou la ATI, Nicolae Zăuleţ (58 de ani) a decedat în cele din urmă, fiind ignorat și umilit de personalul medical, potrivit spuselor soției sale.

Pe sistem nervos, a făcut diabet zaharat galopant

Anişoara Zăuleţ a declarat pentru postul local de televiziune Antena3Vâlcea că soțul ei, bolnav de Covid,  a făcut diabet pe sistem nervos, declanșat din cauza evenimentelor nefericite la care a fost martor în spital.

„L-au dus la Spitalul nr. 2 (parte a Spitalului Judeţean Vâlcea – n.r.) , l-au băgat într-un salon şi acolo l-au uitat. Am vorbit şi spunea că nu se duce nimeni la el. Că nu se poate descurcă nici să-şi pună o cană cu apă. Am sunat la cabinet, l-au dus înapoi la Spitalul nr. 1. L-au băgat pe oxigen, l-au pus pe tratament… Pe sistem nervos, a făcut diabet zaharat galopant. Avusese un accident vascular, dar nu reprezenta o problemă, pentru că era pe tratament, era liniştit. S-a agitat foarte mult, a intrat în panică de ceea ce a văzut acolo”, susţine soţia.

Femeia spune că a fost martora unui episod în care soțului ei nu i s-a permis să comunice cu ea, în urma unui atac de panică.

Veniţi şi mă luaţi, că ăştia mă omoară aici

„Când ne-a sunat de la spital, a strigat în gură mare: «Veniţi şi mă luaţi, că ăştia mă omoară aici»”. I s-a luat telefonul, iar personalul a refuzat să mai facă legătura între pacient şi familie: „Nu vreţi să ştiţi cum ne-au vorbit… o doamnă asistentă ne-a vorbit atât de urât,… nu ne lăsă să vorbim cu el la telefon. Nu ni-l dădeau, spuneau că nu poate vorbi. Măcar două cuvinţele, că să ştie că suntem alături de el şi nu e singur. Nu a fost ultimul om! Şi chiar dacă ar fi fost, şi tot trebuia tratat omeneşte”, consideră Anişoara Zăuleţ.

Ba mai mult, femeia spune că a existat o lipsa de comunicare și în privința stării de sănătate a acestuia, afirmând că nu era la curent că bărbatul a făcut pneumonie.

„Nu ştiu când a făcut pneumonie. Dumnealor (cadrele medico-sanitare – n.r.) sunt îmbrăcate în echipamente de protecţie, iar bolnavii dezbrăcăţi. Automat, cred că a răcit foarte mult acolo. Nu avea alte probleme. A fost tratat că un animal. A murit pur şi simplu de frică. De frică a făcut stop cardio-respirator. Nu mai suportă zgomotul şi cred că nici cum se purtau cu el”, mai spune femeia convinsă că soţul ei nu a murit din cauza COVID – 19.      De când s-a produs tragedia, drama familiei continuă: „Nu pot să-mi mai găsesc liniştea. Nu pot să mai dorm, dorm doar cu sedative, două – trei ore pe noapte. Şi-au bătut joc de noi, de noi că familie, ne-au lăsat nenorociţi”, a mai declarat Anişoara Zăuleţ.

Durerea familiei s-a amplificat odată cu regretele că nu l-a putut salva pe cel drag.

„Nu pot să-mi mai găsesc liniştea. Nu pot să mai dorm, dorm doar cu sedative, două – trei ore pe noapte. Şi-au bătut joc de noi, de noi că familie, ne-au lăsat nenorociţi”, a mai declarat Anişoara Zăuleţ.

Conducerea unităţii medicale a negat acuzăţiile făcute de familia pacientului. Medicii afirmă că au respectat procedurile şi că au făcut tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a salva viaţa bolnavului, iar pneumonia severă a fost provocată, conform documentelor medicale, de infecţia severă cu coronavirus, nu de altceva.

Cadrele medicale spun că se simt neîndreptăţite de eticheta pusă de familiile pacienților, însă ei fac tot ce le stă în putință că să le salveze viețile.

Suntem eroi sau criminali? Noi, majoritatea tăcută, continuăm să ne facem datoria!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?