Verdict în cazul actorului George Burcea. Fostul soț al Andreei Bălan, condamnat pentru că a condus după ce a consumat droguri

Verdict în cazul actorului George Burcea. Fostul soț al Andreei Bălan, condamnat pentru că a condus după ce a consumat droguri
Publicat: 25/01/2022, 08:14
Actualizat: 25/01/2022, 08:31

Actorul George Burcea, fostul soț al Andreei Bălan, a fost condamnat de Judecătoria Buftea, după ce a condus sub influența drogurilor. El are de plătit o amendă penală de 16.000 de lei, iar dacă nu va plăti acești bani el va face închisoare. Magistrații i-au interzis să mai urce la volan timp de un an.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de actor în termen de 10 zile.

„În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen. raportat la art. 61 C.pen. condamnă pe inculpatul Burcea George-Valentin la pedeapsa amenzii în cuantum de 16.000 lei, calculată prin înmulţirea unui număr de 200 zile-amendă, determinat conform art. 61 alin. 4 lit. c) C.pen., cu suma de 80 lei corespunzătoare unei zile-amendă stabilită conform art. 61 alin. 2 C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 2 C.pen”, a decis un complet de la Judecătoria Buftea.

În cazul în care actorul nu va plăti amenda penală, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

„Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 22 alin. 1 ?i 2 din Legea nr. 253/2013, potrivit cărora, dacă se află în imposibilitatea de a achita integral amenda aplicată în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, poate solicita judecătorului delegat cu executarea eşalonarea plăţii amenzii în rate lunare, pe o perioadă care nu poate depăşi 2 ani”, se mai arată în minuta instanței.

De asemenea, magistrații au dispus ca Burcea să nu mai poată conduce timp de 1 an de la data rămânerii definitive a hotărârii.

„Poliția nu m-a filat, ci au fost informați de Andreea”

George Burcea a ajuns să fie judecat pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, după ce, în februarie 2020, a fost prinsla volan după ce a consumat droguri.

El spunea atunci că a fost prins după ce chiar fosta lui soție, Andreea Bălan, ar fi sesizat oamenii legii. La acel moment, cei doi se aflau în plin proces de divorț.

„Poliția Ilfov nu „m-a filat mult timp” așa cum au scris „genialele” ziare sau cum IPJ a dat comunicat (cred), ci au fost informați de Andreea. Spun asta pentru că eram de față când s-a întâmplat acest lucru. Tot acolo eram și când mi s-a cerut politicos să eliberez „platoul de filmare”. Andreea știa că eu am consumat substanțe. De unde? Și-a însușit telefonul meu de multe ori când eram în lumea viselor, apoi a început să întrebe în dreapta și-n stânga”, scria, la acel moment, actorul pe pagina sa de socializare.

Ulterior acestui episod, George Burcea a povestit cum a ajuns să consume droguri.

„Am avut un moment în care eram destul de pierdut emoţional din cauza problemelor de acasă, dar de acolo şi până la dependenţă, cum a scris presa, e cale lungă. Poliţia ştia acest lucru de la Andreea, nu că m-ar fi filat, cum s-a scris de nenumărate ori. Punctul culminant al separării a fost anul trecut, când încercând să fac această carte, mi s-a spus că proiectele mele sunt de rahat, mici şi nesemnificative, iar ale ei sunt de 50 de ori mai mari decât ale mele. Atunci ştiam că de acolo şi până la despărţire nu mai este decât un pas de pitic”, a scris el.

Burcea a fost trimis în fața judecătorilor pentru că a încălcat articolul 336 alineatul 2 din Codul penal. Conform textului de lege, persoanele aflate sub influența unor substanțe psihoactive, care conduc un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, riscă pedepse de 1 până la 5 ani de închisoare sau amendă.

George Burcea și Andreea Bălan s-au despărțit în primvăra anului 2020 și au împreună două fete – Clara și Ella.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult