VIDEO | Victor Angelescu, impresionat de Gala Mari Sportivi ProSport 2023: „Am venit să vedem campionii! E momentul să nu vorbim doar despre fotbal”

Publicat: 03/12/2023, 16:42
Actualizat: 03/12/2023, 17:15

Gala Mari Sportivi ProSport 2023 l-a impresionat pe Victor Angelescu! Finanțatorul Rapidului a uitat de perioada mai puțin bună a formației din Giulești și speră ca România să obțină cât mai multe medalii anul viitor, atunci când capitala Franței va găzdui Jocurile Olimpice.

Gala Mari Sportivi ProSport 2023 a avut loc pe data de 28 noiembrie, în cadrul evenimentului fiind premiați cei care au triumfat în lumea sportului în acest an și prin rezultatele lor au reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Victor Angelescu, finanțatorul Rapidului, impresionat de Gala Mari Sportivi ProSport 2023: „Am venit aici să vedem campioni!”

Victor Angelescu a recunoscut că s-a simțit excelent la Gala Mari Sportivi și a ținut să le ureze mult succes tuturor sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice.

Omul cu banii din Giulești speră ca sportivii care ne vor reprezenta la Paris să fie un adevărat exemplu și pentru jucătorii Rapidului, în tentativa echipei lui Cristiano Bergodi de a câștiga titlul în Superliga, în lupta cu rivalele FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova.

„Este momentul să nu vorbim doar despre fotbal”, a recunoscut Angelescu la evenimentul la care au participat și alte nume mari din fotbalul românesc, precum selecționerul Anghel Iordănescu, Gică Popescu, Florin Prunea sau Răzvan Raț.

„M-am simțit foarte bine (la Gala Mari Sportivi 2023-n.r.). Mulțumesc ProSport pentru că ne-a invitat alături de atâția oameni care au luat medalii. Și cei din trecut, dar și cei care sunt acum sportivi. Le urez succes tuturor la Paris (la Jocurile Olimpice-n.r.) și cred că este momentul să nu vorbim doar despre fotbal. Am venit aici să vedem campioni și din alte domenii. Normal că mi-aș dori ca și Rapid să fie campioană și să luăm un premiu și noi (n.n. râde). Mă bucur de această seară. Importat este că se premiază acești sportivi minunați”, a spus Victor Angelescu, pentru ProSport.

Victor Angelescu speră ca România să se laude iar cu echipa de gimnastică: „Să redevenim ceea ce am fost!”

Victor Angelescu a recunoscut că iubește în mod special handbalul, voleiul și, mai ales, gimnastica.

În această perioadă are loc Campionatul Mondial de handbal feminin, acolo unde obiectivul României este să obțină o clasare care să-i permită să viseze la prezența la Jocurile Olimpice.

Echipele care și-au garantat prezența la Jocurile Olimpice din 2024 sunt Franța, Coreea de Sud, Angola, Brazilia și Norvegia.

„Toate sporturile îmi plac. La handbal mă uitam de mic și mă mai uit și acum. Îmi place și voleiul, mă uitam tot așa de mic. Din nou începem să avem o echipă foarte bună, atât la feminin, cât și la masculin. Și, ca toată lumea, când eram mic mă uitam la gimnastică. Probabil, pentru noi era cel mai important (n.n. sport). Știu că toți se uitau la gimnastică și sper să redevenim ceea ce am fost”, este dorința lui Angelescu.

ProSport a avut șansa să omagieze revenirea echipei feminine de gimnastică la Jocurile Olimpice, după o pauză de 12 ani. Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă și Andreea Preda au încheiat calificările Campionatelor Mondiale de la Antwerp pe poziția a zecea, și astfel, și-au dat ocazia să lupte pentru o medalie olimpică, vara viitoare, la Paris.

Regretele lui George Boroi înaintea Jocurilor Olimpice: „Am pierdut lupta la sporturile de echipă!”

George Boroi, secretar general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), crede că rezultatele notabile întârzie să apară și datorită faptului că apar tot mai mulți sportivi străini în România.

„E corect că am pierdut lupta la sporturile de echipă. Din păcate n-aș putea să spun… Vorbim și despre echipele de club care vor să se bată la cupele europene, e vorba de o strategie proprie! Faptul că multe echipe sunt formate din jucători străini nu ne ajută deloc. Tocmai de aceea COSR a venit cu câteva programe foarte bune, interesante, în întâmpinarea lor. În istoric n-au fost Centre de Olimpice pentru juniori și tineret autohtone, iată ca baschetul are, handbalul are centru. Sperăm că aceste centre care vin în completarea Centrelor de Excelență să fie o pepinieră pentru sporturile respective”, a declarat George Boroi pentru ProSport.

„Românul nu are foarte multe bucurii în momentul ăsta și fiecare treabă care ne pune din nou la masa lumii… pentru că dacă în sport, România era la masa lumii, era la masa celor mai elevați oameni de pe acest glob. Trebuie să ne câștigăm locul înapoi și să investim în sportul de performanță. Dar, mult mai mult aș vrea să investesc în «grădiniță». Vă mulțumesc, dar mă simt dator, dacă tot sunt aici, să vă spun ce simt și ce gândesc” – Ion Țiriac

FOTO – Captură video: Prosport

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...