Victor Ponta, dezlănțuit la adresa lui Nicușor Dan. „Focile Frumoase și Libere nu mai protestează, nu mai sunt indignate” / Ce promisiune făcea actualul primar la GÂNDUL LIVE, în 2012

Victor Ponta, dezlănțuit la adresa lui Nicușor Dan. „Focile Frumoase și Libere nu mai protestează, nu mai sunt indignate” / Ce promisiune făcea actualul primar la GÂNDUL LIVE, în 2012
Victor Ponta, dezlănțuit la adresa lui Nicușor Dan / Sursa FOTO: gov.ro
Publicat: 25/01/2023, 19:00
Actualizat: 25/01/2023, 19:09

În 2012, la GÂNDUL LIVE, Nicușor Dan făcea promisiunea cum că va demisiona pe loc din funcția de primar general, „în situația în care câinii comunitare nu vor fi strânși de pe stradă în totalitate în primele șase luni de mandat”.

Au trecut aproape 11 ani de la momentul respectiv, între timp o tragedie ne-a reamintit că situația maidanezilor este tot nerezolvată, dar Nicușor Dan continuă să trateze acest subiect cu aceeași nepăsare cu care s-a ocupat și de altele la fel de arzătoare.

Victor Ponta: „Cred că o să-mi ceară mie demisia”

Fost prim-ministru al României, Victor Ponta remarcă și el duplicitatea care învăluie povestea tragediei din zona Lacul Morii. Nicușor Dan nu a rezolvat problema câinilor comunitari, dar nici vreun gând de demisie nu are, iar presa care altădată cerea dosare penale acum tace mâlc.

O postare pe Facebook a fostului  premier a strâns sute de comentarii și zeci de distribuiri.

Cred că o să-mi ceară mie demisia – ca de obicei! Dl Primar General Nicușor Dan a promis «în scris» că «își dă demisia dacă nu rezolvă problema câinilor comunitari în 6 luni». ! Eu zic totuși să mai aștepte – că a spus Vlad Voiculescu că face o analiză !

Focile Frumoase și Libere nu mai protestează – nu mai sunt indignate – nu mai cred că trebuie dosare penale și demisii! Acum e totul bine!

Moartea oamenilor a fost folosită de Dl Iohannis, Vlad Voiculescu și alții ca ei ca armă politică împotriva adversarilor! Acum «fac analize» – sau pur și simplu ignoră, nici măcar în cot nu îi doare!

Nu mă aștept la demisii – nici la responsabili! Dar mă întristează faptul că, din nou, nu se va face absolut nimic să se schimbe ceva în viitor!”, a scris pe Facebook Victor Ponta.

Ce spunea Nicușor Dan în 2022 că va face în privința câinilor comunitari

În 2012, Nicușor Dan candida la Primăria Capitalei. El susținea atunci, în emisiunea GÂNDUL LIVE, că, dacă va câștiga alegerile, își va da demisia dacă în șase luni nu rezolvă problema câinilor fără stăpân.

Mai mult decât atât, și-a semnat propria demisie în alb încă de atunci. „Dacă nu rezolv problema în șase luni, îmi dau demisia. O semnez acum în alb”, a spus Prigoană, care era și el invitat în emisiune. „Aveți două demisii în alb”, a plusat și Nicușor Dan.

Tot în emisiunea GÂNDUL LIVE, Nicușor Dan a vorbit și despre soluțiile pe care le are în cazul câinilor fără stăpân:

„Nu trebuie să mai rămână câini pe stradă. Ei trebuie duși în adăposturi. Trebuie create adăposturi ale municipalității, pentru că nu există la capacitatea de a lua cei 30.000 de câini din București. Dacă sunt asociații de proprietari care îi revendică pe câinii care stau în apropierea blocurilor, (…) primăria le dă țarcurile ca să-i țină acolo. Viața unui câine într-un adăpost nu e cea mai fericită. La fel, trebuie încurajată adopția pentru că avem 1, 2 câini la 100 de locuitori. Niciodată nu s-a făcut publicitate pe adopția de câini”.

Citește mai multe despre acest subiect AICI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase