VIDEO: Nicușor Dan promitea, în 2012, la GÂNDUL LIVE, că va demisiona din funcția de primar general dacă nu va rezolva, în primele șase luni de mandat, problema maidanezilor

Publicat: 25/01/2023, 15:41
Actualizat: 25/01/2023, 15:51

Nicușor Dan promitea, în 2012, la GÂNDUL LIVE, că va demisiona din funcția de primar general, „în situația în care câinii comunitare nu vor fi strânși de pe stradă în totalitate în primele șase luni de mandat”.

În 2012, Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a susțin, în emisiunea GÂNDUL LIVE, că, dacă va ajunge în fotoliul de Primar General, își va da demisia dacă în șase luni nu rezolvă problema câinilor fără stăpân.

Mai mult decât atât, el și-a semnat propria demisie în alb încă de atunci.

La emisiunea respectivă a fost prezent și Silviu Prigoană, candidat și el la primăria Capitalei.

„Dacă nu rezolv problema în șase luni îmi dau demisia. O semnez acum în alb”, a spus Prigoană. „Aveți două demisii în alb”, a afirmat și Nicușor Dan.

Demisia în alb semnată de Nicușor Dan

Nicușor Dan a semnat, în 2012, un angajament că demisionează din funcția de primar general dacă în primele 6 luni de mandat nu sunt strânși „în totalitate” câinii de pe străzi
Nicușor Dan a semnat, în 2012, un angajament că demisionează din funcția de primar general dacă în primele 6 luni de mandat nu sunt strânși „în totalitate” câinii de pe străzi

În cadrul emisiunii, Nicușor Dan a vorbit și despre soluțiile pe care le are în cazul câinilor fără stăpân.

„Nu trebuie să mai rămână câini pe stradă. Ei trebuie duși în adăposturi. Trebuie create adăposturi ale municipalității, pentru că nu există la capacitatea de a lua cei 30.000 de câini din București. Dacă sunt asociații de proprietari care îi revendică pe câinii care stau în apropierea blocurilor, (…) primăria le dă țarcurile ca să-i țină acolo. Viața unui câine într-un adăpost nu e cea mai fericită. La fel, trebuie încurajată adopția pentru că avem 1, 2 câini la 100 de locuitori. Niciodată nu s-a făcut publicitate pe adopția de câini.

Adăposturile vor costa 3, 4 milioane de euro. Banii vor veni din bugetul municipalității. Vor fi făcute în interiorul Bucureștiului. Dacă mergeți spre Măgurele veți găsi teren liber pe zeci de kilometri pătrați. Trebuie controlată și apariția de noi câini și asta se face printr-un registru al câinilor din București, cu sau fără stăpân, prin sterilizarea celor fără stăpân și încurajarea celor cu stăpân”, a spus Nicușor Dan, la emisiunea din 2012.

Ce promitea Nicușor Dan, în 2020, în campania electorală

În campania electorală din 2020, adică fix cea în care a câștigat Primăria Capitalei, Nicușor Dan promitea „Un oraș civilizat cu animalele”.

„Bucureștiul are și resursele și gradul de dezvoltare necesare pentru a fi un oraș civilizat cu animalele. Din păcate, actuala administrație nu a colaborat cu grupurile civice și ONG-urile care au expertiză în acest domeniu și a fost absolut opacă la solicitările acestora.

Iată ce voi face, ca primar general, în acest domeniu:

  • Vom colabora cu ONG-urile și cu grupurile civice care au expertiză în domeniul protecției animalelor, inclusiv prin externalizarea unor adăposturi către acestea.
  • Vom asigura o transparență totală a adăposturilor primăriilor din București.
  • Vom asigura sterilizarea gratuită, la cerere, a animalelor.
  • Vom sancționa drastic, conform legii, abandonarea animalelor.
  • Vom încuraja, prin campanii de informare, adopția animalelor din centrele Primăriei.
  • Vom sancționa drastic, conform legii, abandonarea animalelor”, promitea Nicușor Dan.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase