Victor Ponta l-a ironizat din nou pe Klaus Iohannis: „Guardian l-a tăiat din poză. Pur și simplu nu știau cine e. Nu putem să intrăm și noi fără viză în SUA, ca ungurii și croații?”

Victor Ponta l-a ironizat din nou pe Klaus Iohannis: „Guardian l-a tăiat din poză. Pur și simplu nu știau cine e. Nu putem să intrăm și noi fără viză în SUA, ca ungurii și croații?”
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 21/06/2022, 18:54
Actualizat: 21/06/2022, 18:55

Victor Ponta a lansat, luni seară, la România TV, o serie de noi ironii la adresa lui Klaus Iohannis, după ce credibilitatea liderului de la Cotroceni a scăzut la 14%. Fostul premier al țării a afirmat că așteaptă din partea președintelui și rezultate concrete, nu doar protocoale și întâlniri de complezență.

Victor Ponta i-a propus lui Klaus Iohannis să rezolve problema vizelor, în condițiile în care țara noastră este „partener strategic” al Statelor Unite.

„Nu putem să intrăm și noi fără viză (n.r – în SUA)? Precum croații, ungurii. Noi suntem cei mai cuminți din clasă. Mergem cu trenul, dar nu-l dau (n.r – pe Klaus Iohannis, referire la întâlnirea cu Macron, Draghi și Scholz) din poză. ‘Guardian’ l-a tăiat. Pur și simplu nu știau cine e. Nu obținem și noi ceva pentru România?”, a declarat Victor Ponta.

Fostul prim-ministru a precizat că are așteptări și de la Guvernul Nicolae Ciucă. Victor Ponta a afirmat că Executivul de la București permite ca marile companii străine din țara noastră să încaseze profiturile în țara de origine, fără ca bugetul țării noastre să beneficieze de impozite consistente.

„Vreau să laud Guvernul. Domnul Ciucă merge în Emiratele Arabe Unite. E extraordinar, cu Popescu (n.r. – ministrul Energiei, Virgil Popescu, PNL, etichetat drept hoț de către George Simion), Grindeanu (n.r. – Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor). De acolo pot veni bani în România. Dar care e oferta economică a României? Îi laud anticipat și sper să se întâmple lucruile astea. Altfel, toți românii merg și cheltuie bani în Dubai. Dar vreau să văd și eu un dubaiez care cheltuie bani în România. Românii circulă cu multe companii aeriene din Anglia, Irlanda… Dar un ban nu rămâne în țară. Dacă noi nu mai producem nimic… Banii zboară la niște companii străine”, a precizat Victor Ponta.

Potrivit celei mai recente analize sociologice, cota de încredere a lui Klaus Iohannis este, în prezent, de doar 14%. Partidul AUR, în frunte cu George Simion, urmărește demiterea oficialului la Cotroceni și strânge semnături de la cetățeni, pentru acest demers, informează România TV.

Pe de altă parte, în topul încrederii bucureștenilor se află Alexandru Rafila, actualul ministru al Sănătății, cu un proncentaj de 30%, pe poziția secundă se află liderul PSD, Marcel Ciolacu, cu 27%, în timp ce premierul Nicolae Ciucă ocupă locul al treilea, cu 25%.