Victor Ponta, victorie în instanță. Obține EXECUTAREA silită a lui Marian Vanghelie. Pentru ce vrea fostul premier despăgubiri de mii de euro?

Victor Ponta, victorie în instanță. Obține EXECUTAREA silită a lui Marian Vanghelie. Pentru ce vrea fostul premier despăgubiri de mii de euro?
Victor Ponta
Publicat: 17/01/2024, 12:06
Actualizat: 17/01/2024, 13:11

Judecătoria Sectorului 2 a dat undă verde cererii formulate de Victor Ponta pentru executarea silită a lui Marian Vanghelie. Fostul primar al Sectorului 5 a fost obligat să plătească fostului premier 10.000 de euro cu titlu de daune morale, în urma unui proces încheiat în 2022.

UPDATE. Victor Ponta: „Săracul” Vanghelie scapă mereu

După ce decizia instanței a devenit publică, fostul premier Victor Ponta a reacționat, pe Facebook, și spune că a aflat că „Vanghelie este sărac, nu are bani în cont, nu are proprietăți”, adăugând că fostul primar de la Sector 5 „scapă mereu”.

„Săracul Vanghelie – am aflat ca e sărac, nu are bani în cont, nu are proprietăți, nimic! Oamenii obișnuiți din România sunt imediat executați de bănci, ANAF sau orice alt creditor – «săracul» Vanghelie scapă mereu! Aștept să îl văd din nou plângându-se la «Realitatea» (alți săraci care nu au bani să plătească taxele și impozitele de 15 ani)!”, a scris, pe Facebook, Victor Ponta.


ȘTIRE INIȚIALĂ

Victor Ponta l-a dat în judecată pe Marian Vanghelie după ce acesta din urmă a declarat într-o emisiune televizată că, pe vremea când lucra la Guvern, fostul premier al PSD ar fi luat bani de la niște afaceriști. Declarațiile au făcut vâlvă în acel moment în presa din România.

„În fapt, în data de 23 mai 2019, pârâtul (Marian Vanghelie – n.r.) a declarat într-un interviu acordat ştirilor Antena 3, că „Victor Ponta – în fosta calitate a lui de prim-ministru – le lua bani oamenilor de afaceri”, declaraţii ce au fost preluate în conţinutul a două articole de capital.ro cu titlul „Dezvăluiri şocante despre Victor Ponta: Le lua banii!”, precum şi de cotidianul.ro cu titlul: „Spaga de milioane de euro în sediul SRI”.

Aceste afirmaţii sunt neadevărate şi tendenţioase şi sunt de natură a aduce grave prejudicii subsemnatului, în calitate de om politic. Toate afirmaţiile sunt cu trimitere directă la persoana reclamantului, iar menţionarea că ar deţine înscrisuri doveditoare în acest sens, face şi mai gravă fapta sa.

Nu se poate considera că pârâtul a exprimat un simplu punct de vedere cu privire la o anumită situaţie, ci a „informat” public fapte de corupţie ce ar fi fost săvârşite de reclamantului în timpul mandatului său în funcţia de prim-ministru”, notau avocații lui Victor Ponta în acțiunea depusă în instanță, potrivit RomâniaTV.

Tribunalul București a decis inițial că Vanghelie trebuie să plătească 80.000 de euro în daune, dar Curtea de Apel București a redus suma la 10.000 de euro în octombrie 2022.

Iată ce a decis Judecătoria Sectorului 2 în speța dosarului nr.31557/300/2023

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de petentul SPEJ BÎNDILĂ & GÂRBULEŢ. Încuviinţează executarea silită a debitorului VANGHELIE MARIAN DANIEL, de către SPEJ BÎNDILĂ & GÂRBULEŢ, în dosarul de executare silită nr. 346/2023, în temeiul titlului executoriu reprezentat de sentința civilă nr. 1098/2021 pronunțată de Tribunalul București, schimbata in parte prin Decizia civilă nr. 1386A/2022, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 17548/3/2019, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului creditorului PONTA VICTOR VIOREL rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 08.01.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în încheierea instanței, potrivit Știripesurse.ro.

Ce vrea să facă Ponta cu banii de la Vanghelie?

Fostul premier al României a declarat că va dona banii unor copii orfani. „10 la copii – 70 la Vanghelie. Să vă explic: am primit de la Tribunalul Bucureşti, în 2021, o decizie prin care Marian Vanghelie trebuia să plătească 80.000 euro despăgubiri pentru minciunile spuse despre mine.

Am anunţat imediat că voi dona toţi banii primiţi către o fundaţie care îi ajută pe copiii fără părinţi. Dar Vanghelie a făcut apel şi judecătorul de la Curtea de Apel s-a înduioşat de ‘săracul’ fost primar şi a zis că 80.000 e prea mult, a redus la 10.000.

Sper că voi încasa acei bani şi imediat îi voi dona, publicând actul prin care am transmis banii. Sincer, eu mă gândeam că mai tare le foloseau copiilor orfani (cum a decis judecătorul de la Tribunal) decât lui Marian Vanghelie. Dar, ce să facem? Respectăm deciziile”, a fost reacţia lui Victor Ponta, într-un mesaj postat pe Facebook.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
NU ai voie, sub nicio formă, să faci așa ceva în România. S-a stabilit că...
Codul Rutier, modificat pentru șoferii de categoria B. Klaus Iohannis a promulgat legea
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale