ULTIMA ORĂ. Victor Socaciu, internat de urgență la Spitalul ”Carol Davila”

ULTIMA ORĂ. Victor Socaciu, internat de urgență la Spitalul ”Carol Davila”
Publicat: 10/09/2021, 15:57
Actualizat: 10/09/2021, 17:11

Victor Socaciu – autor de muzică folk, realizator de emisiuni TV, fost parlamentar și diplomat – a fost internat, de urgență, la Spitalul Clinic de Nefrologie ”Carol Davila” din București.

Potrivit surselor GÂNDUL, Victor Socaciu acuză probleme renale după transplant. Artistul suferă și de diabet, dar a fost infectat și cu COVID-19, în luna aprilie 2021, fiind internat timp de 3 săptămâni.

Artistul ar fi fost infectat chiar în timpul festivalul folk de la Breaza, pe care l-a organizat. Festivalul a avut loc între 29-31 martie și, deși s-a desfășurat online, au fost prezenți și spectatori.

”În sala în care vom performa, live, vom avea o mână de spectatori, pur şi simplu pentru atmosferă, crearea unei atmosfere, să nu cântăm la un perete, ci să cântăm la 20 – 30 de oameni şi atunci acel schimb energetic pe care îl presupune dialogul artistic să fie posibil”, spunea, la momentul respectiv, Victor Socaciu.

”În ultima perioadă am avut câteva probleme de sănătate”

Pe data de 27 august, Victor Socaciu a anunțat, pe pagina sa de socializare, că în ultima perioadă a avut câteva ”probleme de sănătate”, însă lucrurile se îndreaptă spre normalitate și se află în convalescență.

”Dragi prieteni, din păcate în ultima perioadă am avut câteva probleme de sănătate. Mă bucur să vă spun că acum sunt bine, dar încă în convalescență. Ca urmare nu voi putea participa la evenimentul de sâmbătă, 28 august, la Brașov Folk Fest. Vă îmbrățișez cu drag și vă asigur că ne vom revedea în septembrie! România cântă!”, a scris artistul în mediul online.

Artistul a ajuns la dializă în anul 2009, ca urmare a unui diabet care i-a generat insuficienţă renală cronică. I s-a recomandat transplantul, ca unică soluție pentru a scăpa de dializă, iar artistul s-a înscris pe lista de transplant. După o lună de zile, Victor Socaciu a fost anunțat că s-au găsit rinichi compatibili, iar apoi a fost operat la Cluj.

Victor Socaciu a debutat pe scenă în 1970, cu trupa rock Zodiac

Victor Socaciu are 68 de ani și a debutat pe scenă în 1970 cu trupa rock Zodiac. Socaciu a devenit, apoi, producătorul Festivalului Național – Concurs de muzică folk „Om bun” și al Festivalului Național – Concurs „Cântecul de dragoste”.

Între 1997-1999, artistul a prezentat o emisiune săptămânală la TVR și alta la Național TV. Victor Socaciu a colaborat cu toți folkiștii din Cenaclul Flacăra.

Victor Socaciu a primit Premiul de onoare pentru întreaga activitate în slujba cântecului românesc, premiu oferit de Ministerul Culturii în 2002, dar și Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – ”Muzică”, în anul 2004, pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult