Victor Socaciu, în stare gravă după ce s-ar fi infectat cu COVID-19 la propriul festival

Victor Socaciu, în stare gravă după ce s-ar fi infectat cu COVID-19 la propriul festival
Victor Socaciu, în stare gravă după infectarea cu COVID-19 la propriul festival / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 12/04/2021, 08:09
Actualizat: 12/04/2021, 08:10

Îndrăgitul cântăreț Victor Socaciu ar fi ajuns la spital în stare gravă, după ce s-a infectat cu COVID-19, în urma organizării unui festival folk la Breaza.

Potrivit cancan.ro, starea lui Victor Socaciu este gravă. Artistul are diabet și a suferit în urmă cu mai bine de 10 ani o intervenție de transplant.

Socaciu a primit, la vremea respectivă, doi rinichi de la o fetiță de 10 ani din Târgu-Mureș, aflată în moarte cerebrală.

COVID-19 i-ar fi afectat plămânii lui Socaciu

COVID i-ar fi afectat grav plămânii lui Socaciu și folkistul are nevoie de oxigen. Artistul ar fi luat virusul la festivalul folk de la Breaza, pe care l-a organizat.

Festivalul a avut loc între 29-31 martie și, deși a fost online, se pare că au existat și spectatori.

„În sala în care vom performa, live, vom avea o mână de spectatori, pur şi simplu pentru atmosferă, crearea unei atmosfere, să nu cântăm la un perete, ci să cântăm la 20 – 30 de oameni şi atunci acel schimb energetic pe care îl presupune dialogul artistic să fie posibil”, a transmis Socaciu.

Alți patru participanți la eveniment ar fi infectați cu COVID, precizează sursa citată.

Cine este Victor Socaciu

Victor Socaciu are 68 de ani și este un autor român de muzică folk, realizator de emisiuni TV, fost parlamentar și fost diplomat. El a debutat pe scenă în 1970 cu trupa rock Zodiac.

Socaciu a devenit apoi producătorul Festivalului Național – Concurs de muzică folk „Om bun” și al Festivalului Național – Concurs „Cântecul de dragoste”.

Între 1997-1999 artistul a prezentat o emisiune săptămânală la TVR și alta la Național TV.

Socaciu a colaborat cu toți folkiștii din Cenaclul Flacăra, mai precizează cancan.ro.

Cunoscuta prezentatoare tv Marina Almășan și artistul Victor Socaciu au divorțat în urmă cu nouă ani, după ce s-au acuzat reciproc de infidelitate, scrie viva.ro. După divorțul de Marina Almășan, Victor Socaciu, fost consul în Canada, s-a însurat cu impresara Brânduşa Simion.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult