VIDEO | Acuzații grave la adresa Administrației Străzilor pentru haosul din „Curba morții”: „Își permite să condamne la moarte pe bandă rulantă”

Publicat: 17/12/2021, 17:09

Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație (AVAC) aduce acuzații grave Administrației Străzilor din București, după accidentul grav de duminica trecută, când un tânăr a murit după ce a plonjat cu mașina în râul Dâmbovița.

Potrivit celor de la AVAC, Administrația Străzilor avea obligația ca în locul unde s-a întâmplat tragedia de duminică să monteze parapete cu un grad mai ridicat de protecție.

„Dacă pedeapsa capitală a fost interzisă, de ani buni, în toate țările civilizate ale lumii, în Capitala României, autoritatea care administrează rețeaua rutieră, respectiv Administrația Străzilor, s-a transformat într-un «tribunal» care își permite să «condamne la moarte», pe bandă rulantă, fără ca cineva să ia atitudine.

În data de 12 decembrie a acestui an s-a produs un nou accident rutier soldat cu consecințe deosebit de grave, în zona podului Ciurel de la Șoseaua Virtuții, prin plonjarea unui vehicul în râul Dâmbovița”, se arată într-un comunicat al celor de la AVAC.

Potrivit celor de la AVAC, la barajul de la Ciurel ar fi trebuit să existe parapete care „se testează prin utilizarea unor vehicule de 38.000 kg”.

„Administratorul drumului avea obligația de a instala parapete cu un grad foarte ridicat de protecție”

„Desigur că pot fi dezvoltate o mulțime de ipoteze cu privire împrejurările producerii evenimentului, legate de viteza de deplasare a vehiculului, de posibila neatenție a conducătorului auto, de pierderea aderenței mașinii pe fondul carosabilului umed, pierderea aderenței mașinii pe fondul unor probleme privind rugozitatea covorului asfaltic, etc.

Fără a intra în astfel de abordări, un lucru este cert și anume acela că la extremitatea părții carosabile, conform legislației în vigoare, administratorul drumului avea obligația de a instala parapete cu un grad foarte ridicat de protecție. Pentru o mai bună înțelegere, arătăm că astfel de parapete se testează prin utilizarea unor vehicule de 38.000 kg.

Autoturismul care a căzut de pe podul Ciurel, în data de 12 decembrie, nu avea mai mult de 1.200 kg”, mai spun cei de la AVAC.

„Aceste «condiții de siguranță» sunt prezente de ani buni în acea zonă”

Reprezentanții Asociației mai precizează că s-au deplasat la Barajul Ciurel unde au constatat că în zona producerii accidentului exista o balustradă ce ar fi trebuit să asigure protecția pietonilor împotriva căderii de pe pod, balustradă care nu îndeplinea nicio funcție de protecție, ci reprezenta un factor crescut de risc pentru toți cei care se deplasau în zonă.

„Totodată exista un element metalic fixat la marginea părții carosabile, în locul unde ar fi trebuit să fie instalate perapetele, element metalic ce nu avea nici măcar un rol decorativ, căci de protecție nu putem vorbi, întrucât era ruginit și, pe alocuri, rupt.

Aceste «condiții de siguranță» sunt prezente de ani buni în acea zonă, deși, în decursul timpului, s-au produs mai multe accidente în împrejurări similare, fără a exista nicio reacție a autorităților în sensul corectării gravelor neconformități privind siguranța rutieră.

Pasivitatea autorităților, tradusă prin ignorarea legii și disprețul față de toți participanții la trafic, menține un nivel crescut de risc rutier care, în opinia noastră, stă la baza unui procent important din accidentele rutiere”, se mai arată în comunicatul celor de la AVAC.

La Barajul de la Ciurel a rămas o „prăpastie” spre râul Dâmbovița

Gândul a dezvăluit în premieră, joi, situația de la Barajul Ciurel, acolo unde autoritățile încă nu au montat un alt gard, după ce balustrada veche a fost ruptă în accidentul de duminică.

Mai mult, glisierele de protecție au fost prinse la loc în câteva puncte de sudură și fixate, tot prin sudură, de câțiva stâlpi de mici dimensiuni.

În accidentul de duminică și-a pierdut viața un tânăr de 34 de ani.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”