VIDEO | Acuzații revoltătoare la Spitalul Cluj. O mamă și fiica ei spun că din salonul unde erau internate se vedea cum se fac autopsiile

Publicat: 07/11/2023, 13:36
Actualizat: 07/11/2023, 14:16

Ana Moldovan, o femeie care a fost recent internată cu fiica sa de 14 ani la Spitalul Județean din Cluj-Napoca, spune că a avut de îndurat o situație oribilă.

Potrivit acesteia, din cauza faptului că Serviciul de Anatomie Patologică a spitalului este vis-a-vis de secția de Dermaatologie, pacienții pot vedea pe geam modul în care sunt făcute autopsiile și sunt examinate cadavrele, mai ales că geamurile nu sunt acoperite.

„E un film horror și vă spun, am ieșit traumatizate din spital. Cum e posibil așa ceva? Sunt geamuri imense, nu sunt acoperite. Și să vrei să nu vezi, tot vezi, că nu ai încotro. Păi e posibil ca pacienții să vadă morții cum sunt întorși, cărați, cum se eviscerează, cum scot plămânii din ei, cum dau cu dușul pe ei? Am spus prima dată acest lucru asistentelor și au zis că nu au ce să facă. Dar e inuman. Cu mine în salon a stat o doamnă cu infecții la picioare. Vă spun, toată ziua cobora din salon și stătea afară să nu mai vadă ce se întâmplă. Era frig, nu era, ea era acolo. Fiica mea are coșmaruri. Păi cum, domnilor, la vârsta asta să te expună la așa ceva?

Vin zilnic mașini cu girofarul pornit, vin mașini mortuare, scot morții, îi vezi cum îi cară, apoi vezi camera aceea și ce fac acolo. Nici o jaluzea, nimic. Cum se poate așa ceva? Câteva ore în fiecare zi. De dimineață, de la prânz, ore în șir. Vă spun, noi nu am mai dormit de când ne-am externat, din 3 noiembrie”, povestește femeia, citată de Actual de Cluj.

„Mi s-a spus că mai bine caut pe altcineva”

Pacienta mai spune că i-a semnalat situația chiar șefului de secție, profesorul Lucian Băican, însă nu ar fi primit niciun fel de sprijin din partea acestuia.

„Profesorul Băican a venit în salon și mi-a zis să nu mai filmez că mă dă în judecată, că nu am voie. I-am zis că nu îi filmez secția, ci ce se vede de la geam, panorama de la derma și dacă e normal asta. A spus că nu are bani el de jaluzele și ne-a transmis să nu ne uităm pe geam, că de ce ne uităm? Doctorița Corina Băican, (soția profesorului, n.r.) care a primit-o pe fiica mea, mi-a zis să ne găsim un alt medic cu care să rezonez, că are impresia că nu sunt mulțumită. Ce e asta? Cum adică? Păi eu plătesc asigurări de sănătate și voi mă trimiteți în altă parte? Mi-a zis că sunt 100 de dermatologi în Cluj și că mai bine aș căuta pe altcineva”, spune ea.

În replică, medicul-șef de secție recunoaște că această problemă ar trebui să fie, într-adevăr, rezolvată, motiv pentru care a discutat despre situație cu colegii de la Anatomie Patologică.

„Eu nu am cum să pun pe geamurile saloanelor recent renovate din secție ceva, să le astup cu jaluzele, dar trebuie rezolvată această problemă, într-adevăr. Din ce am înțeles, doamna manager (Claudia Gherman – n.r.) a și discutat deja cu cei de la Anatomie Patologică să se acopere acele geamuri, să nu fie vizibilă sala de autopsii.

Eu nu o dau în judecată și i-am spus să nu mai filmeze, fiindcă erau pacienți acolo, iar dumneaei își filma și o colegă de salon. Dânsa avea și o atitudine foarte revendicativă, era supărată. Cât despre a merge la un alt medic… Dacă cu o pacientă nu rezonăm, dacă e nemulțumită, e normal să îi recomandăm un alt coleg, nu a trimis -o nimeni să plece, dar i s-a recomandat ca în situația în care e nemulțumită să consulte un alt medic”, spune Lucian Băican.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?