VIDEO. Alerta falsă cu bombă care a dus la evacuarea mall-ului Băneasa, dată de un adolescent. ”A spus că a făcut o glumă”

Publicat: 14/01/2022, 23:06
Actualizat: 14/01/2022, 23:30

Alerta falsă cu bombă la Mall-ul Băneasa a fost făcută de un adolescent, a declarat vineri seara, într-o conferință de presă Georgian Drăgan, director al Direcției Cabinet din cadrul Poliției Române.

„În această seară Poliția Capitalei a primit informații privind o alertă cu bombă pe raza unui mall din municipiul București. În urma activităților desfășurate de către polițiști și de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, respectiv SRI, au fost efectuate verificările necesare și s-a stabilit că această alertă este falsă iar polițiștii au identificat apelantul, un minor de 15 ani care a afirmat că a făcut o glumă. Vor fi luate în continuare măsuri legale, iar acesta a fost chemat la sediul Poliției împreună cu părinții”, a declarat Georgian Drăgan.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu suma de 2000 lei conform OUG 34/2008.

Autoritățile din Capitală au primit vineri, 15 ianuarie, o alertă cu bombă, însă potrivit unei actualizări a Serviciului Român de informații, în urma verificărilor s-a constatat că alarma cu bombă nu se confirmă.

„În urma unui apel la numarul de urgență 112 a fost sesizată prezența unui dispozitiv artizanal improvizat la un centru comercial din Sectorul 1. La fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică a Serviciului Român de Informații și se aplică măsurile de intervenție standard în colaborare cu Poliția Română. Revenim”, transmite SRI.

..Precizările au fost făcute în conferință de Georgian Drăgan, director al Direcției Cabinet din cadrul Poliției Române