VIDEO. Cei opt bătăuși implicați în scandalul de sâmbătă din Craiova, aduși la judecătorie cu propunere de arestare preventivă

Publicat: 19/09/2023, 22:09

Cei opt bărbaţi reţinuţi, luni seara, de poliţişti în urma scandalului care a avut loc, sâmbătă dimineaţa, într-un bar din Craiova, au fost aduși la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Este vorba despre scandalul în care un luptător din trupele de intervenție rapidă de la Penitenciarul de maximă siguranță Craiova a fost rupt pe genunchi de mai mulți indivizi, printre care un polițist și mai mulți foști deținuți.

Oamenii legii au reținut luni seară, 18 septembrie, pentru 24 de ore, șase bărbați implicați în bătaia din clubul de noapte, iar ulterior au anunțat reținerea altor două persoane implicate în același scandal.

Aceștia au fost reținuți sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, în cazul bărbatului de 30 de ani fiind reținută și infracțiunea de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Conform IPJ Dolj, în urma investigațiilor, a fost stabilită identitatea a opt bărbați implicați în altercație, cu vârste cuprinse între 21 și 34 de ani, din județul Dolj.

„În seara zilei de 18 septembrie, în urma audierilor și a probatoriului administrat, șase dintre cei opt au fost reținuți de polițiști, pentru 24 de ore, patru dintre aceștia sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violente și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar doi pentru săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violente, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Totodată, se continuă cercetările și pentru depistarea celorlalți doi bărbați care se sustrag cercetărilor”, conform Poliției Dolj.

Luptător de la Penitenciarul Craiova, bătut cu bestialitate, într-un club, de fiul unui milionar, un polițist și mai mulți foști deținuți

Un luptător din cadrul trupelor de intervenție rapidă de la Penitenciarul de maximă siguranță Craiova a fost bătut cu bestialitate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de mai multe persoane, între care și fiul milionarului de origine iordaniană Ahmed Bacriz. Alături de băiatul afaceristului Bacriz, au mai fost implicați, în agresarea victimei, un polițist din Craiova și mai mulți foști deținuți, proaspăt eliberați din închisoare.

Polițiștii craioveni au fost anunțați, sâmbătă dimineață, că într-un club de manele din oraș a avut loc un incident violent.

După primele cercetări, polițiștii au constatat că la scandal au participat șapte bărbați, dintre care unul a fost agent de penitenciare. Bătaia, au concluzionat polițiștii ajunși la fața locului, ar fi izbucnit în urma unor divergențe pe tema dedicațiilor muzicale.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că bărbatul agresat este luptător din cadrul trupelor de intervenție rapidă de la Penitenciarul Craiova, iar majoritatea agresorilor sunt foști deținuți, autori ai unor fapte cu violență, care și-au executat cea mai mare parte a pedepselor tocmai la închisoarea la care lucrează victima.

Mai mult, în sistemul penitenciar, agenții care fac parte din trupele de intervenție rapidă, așa cum este și bărbatul atacat în club, nu au voie să poarte cagule, astfel că pot fi ușor de recunoscut.

Fiul milionarului Bacriz, însoțit de foști deținuți

Vineri seară, agentul de penitenciare a mers la club însoțit de o cunoștință. La un moment dat, la o masă vecină s-a așezat fiul unuia dintre frații Bacriz, trei afaceriști de origine iordaniană considerați unii dintre cei mai bogați antreprenori din Oltenia.

Sursele citate susțin că Bacriz junior era însoțit de mai mulți bărbați, majoritatea foști deținuți. Timp de mai multe ore, oamenii tânărului Bacriz au aruncat priviri crâncene către angajatul Penitenciarului Craiova. Mai mult, ulterior, la club ar fi început să apară alte persoane, cunoscute în mediile violente din Craiova, care au început să ocupe mesele din jurul agentului de penitenciare, pentru a-l înconjura.

Capul răutăților, un polițist din Craiova

Spre dimineață, înainte de ora închiderii, între grupul lui Bacriz și agent a existat un conflict legat de faptul că polițistul l-ar fi abordat pe lăutar, pentru o dedicație muzicală, în timp ce acesta cânta la masa iordanianului.

Evenimentele au escaladat rapid, iar angajatul Penitenciarului Craiova a fost atacat pe la spate și trântit la pământ de V.M., care ar fi agent în cadrul Secției 3 Poliție Craiova. Imediat, au sărit să termine treaba prietenii săi, foști pușcăriași.

Așa cum se vede și din imaginile înregistrate cu ajutorul camerelor de supraveghere, conflictul a degenerat într-o bătaie generală, oprită cu greu de agenții de pază, care au folosit sprayuri lacrimogene.

Sursele citate au mai menționat că, alături de fiul omului de afaceri și polițistul craiovean, la conflict ar fi participat și persoane cunoscute sub numele de Picolo, Furnică (proaspăt liberat din penitenciar) și Iulian Florin Siclitaru, fratele unei judecătoare din Craiova, condamnat la 3 ani de detenție după ce, în primăvara lui 2013, a condus drogat și a ucis doi tineri.

Polițiștii doljeni s-au autosesizat și au declanșat o anchetă. Pentru că nu a fost găsit pentru a fi audiat, Bacriz junior a fost dat în consemn la frontieră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Lovitură pentru Digi RCS-RDS! Toți abonații din România ar trebuie să știe acest lucru
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
VIDEO | Efecte secundare devastatoare pentru regele Charles produse de chimioterapie. Informații de impact provenite...
Mihai Leu se luptă din nou cu cancerul de colon? Fostul pugilist, internat în spital....
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Vești bune pentru elevi! Ministerul Educației lansează un nou tip de bursă. De ce criterii...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Este legal să parchezi pe contrasens?
Chişinăul sfidează Moscova printr-un acord de securitate cu UE. R. Moldova va fi inclusă în...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
UNGARIA a dat ordin. Șoferii români care au INTERZIS peste graniță. Se aplică din 19...
Apple și Google promit alerte de urmărire. Oricine se va putea feri de spionaj
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Subiectele la Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Română citit
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Alin Oprea a izbucnit în lacrimi în momentul când a vorbit despre testamentul lăsat copiilor...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Stresul cronic din adolescență ar putea reduce fertilitatea la vârsta adultă
×