Polițiștii au reținut șase bărbați implicați în ultimul SCANDAL de la Craiova / Luptător din trupele speciale, rupt pe genunchi într-un club de noapte

Polițiștii au reținut șase bărbați implicați în ultimul SCANDAL de la Craiova / Luptător din trupele speciale, rupt pe genunchi într-un club de noapte
Polițiștii au reținut șase bărbați implicați în ultimul scandal de la Craiova
Publicat: 19/09/2023, 08:28
Actualizat: 19/09/2023, 08:29

Scandalul în care un luptător din trupele de intervenție rapidă de la Penitenciarul de maximă siguranță Craiova a fost rupt pe genunchi de mai mulți indivizi, printre care un polițist și mai mulți foști deținuți nu a rămas fără urmări. Oamenii legii au reținut luni seară, 18 septembrie, pentru 24 de ore, șase bărbați implicați în bătaia din clubul de noapte.

GÂNDUL a scris în exclusivitate despre scandalul declanșat vineri noapte în Bănie, într-un club de manele, și în care a fost implicat și fiul milionarului de origine iordaniană Ahmed Bacriz, personaj controversat din Craiova.

Doi scandalagii au reușit să scape

Potrivit IPJ Dolj, patru dintre cei șase bărbați reţinuţi sunt acuzaţi de lovire sau alte violențe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar doi – de lovire sau alte violente, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Poliţiştii caută încă doi bărbaţi implicaţi în altercaţie, care au reuşit să fugă, sustrăgându-se cercetărilor.

„În urma activităţilor informativ-operative desfăşurate de poliţişti, a fost stabilită identitatea a opt bărbaţi implicaţi în altercaţie (n.r. – din 16 septembrie), cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani, din judeţul Dolj.

În seara zilei de 18 septembrie, în urma audierilor şi a probatoriului administrat, şase dintre cei opt au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, patru dintre aceştia, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar doi, pentru săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Totodată, se continuă cercetările şi pentru depistarea celorlalţi doi bărbaţi care se sustrag cercetărilor”, informează IPJ Dolj.

În cursul zilei de marţi, faţă de persoanele reţinute va fi propusă luarea unei măsuri preventive.

În urma scandalului cu violenţă izbucnit între mai mulţi tineri care se aflau sâmbătă noaptea în clubul din Craiova, doi dintre cei implicaţi au ajuns la spital cu politraumatisme şi fracturi prin agresiune fizică.

Cine sunt „actorii”

Așa cum GÂNDUL a scris în exclusivitate AICI, s-a dat alerta în Craiova sâmbătă dimineață, imediat după ce într-un cunoscut club de manele din oraș a avut loc o bătaie ca-n filme.

Cercetările efectuate la fața locului au scos la iveală că în scandal au fost implicate șapte persoane, dintre care una este agent de Poliție. Iar victima, bărbatul rupt în bătaie, lucrează ca luptător în trupele de intervenție rapidă de la Penitenciarul de maximă siguranță din Craiova.

Bătaia, au concluzionat polițiștii ajunși la fața locului, ar fi izbucnit în urma unor divergențe pe tema dedicațiilor muzicale.

Se pare că agresorii sunt foști deținuți, autori ai unor fapte cu violență, care și-au executat cea mai mare parte a pedepselor tocmai la închisoarea la care lucrează victima. În sistemul penitenciar din România, agenții care fac parte din trupele de intervenție rapidă nu au voie să poarte cagule, astfel că ei pot fi ușor de recunoscut.

Vineri seară, luptătorul din trupele de intervenție a mers în club însoțit de o cunoștință. La un moment dat, la o masă alăturată s-a așezat fiul unuia dintre frații Bacriz, trei afaceriști de origine iordaniană considerați unii dintre cei mai bogați antreprenori din Oltenia. Acesta ar fi venit însoțit de mai mulți bărbați, majoritatea foști deținuți.

Timp de mai multe ore, oamenii lui Bacriz au aruncat priviri crâncene către angajatul Penitenciarului Craiova, iar la un moment dat în club au apărut și alte persoane, cunoscute în mediile violente din Craiova, care au ocupat mesele din jurul agentului, înconjurându-l.

De la ce a pornit scandalul

Spre dimineață, înainte de ora închiderii, între grupul lui Bacriz și agent a existat un conflict legat de faptul că polițistul l-ar fi abordat pe lăutar, pentru o dedicație muzicală, în timp ce acesta cânta la masa iordanianului.

Evenimentele au escaladat rapid, iar angajatul Penitenciarului Craiova a fost atacat pe la spate și trântit la pământ de V.M., care ar fi agent în cadrul Secției 3 Poliție Craiova. Imediat, au sărit să termine treaba prietenii săi, foști pușcăriași.

Așa cum se vede și din imaginile înregistrate cu ajutorul camerelor de supraveghere, conflictul a degenerat într-o bătaie generală, oprită cu greu de agenții de pază, care au folosit sprayuri lacrimogene.

Sursele citate au mai menționat că, alături de fiul omului de afaceri și polițistul craiovean, la conflict ar fi participat și persoane cunoscute sub numele de Picolo, Furnică (proaspăt liberat din penitenciar) și Iulian Florin Siclitaru, fratele unei judecătoare din Craiova, condamnat la 3 ani de detenție după ce, în primăvara lui 2013, a condus drogat și a ucis doi tineri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii